Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AnimaWings începe zborurile regulate de la Cluj. “Vrem să unim România”

Conducerea AnimaWings și-a prezentat strategia la Hotelul Grand Italia din Cluj-Napoca, în prezența autorităților locale și județene.
Compania aeriană va opera zboruri între patru orașe din România | Foto: AnimaWings

Operatorul aerian cu capital românesc va efectua curse de la București spre Cluj-Napoca, Oradea și Iași, inclusiv pe bază de abonament.

Conducerea AnimaWings și-a prezentat strategia la Hotelul Grand Italia din Cluj-Napoca, în prezența autorităților locale și județene. “Noi am început demult antreprenoriatul în România și am dovedit că se poate, tot așa dintr-un vis, iar acum avem 20 de ani de experiență în turism și aviație.

Animawings a pornit în 2020 – poate cea mai grea perioadă pe care am trăit-o cu toții – în pandemie, cu zboruri charter, pe destinații de vacanță. Visul nostru era de a face un proiect de țară, să avem o companie cu 100% capital românesc, care să reprezinte România în țară și peste hotare, să oferim servicii calitative, un preț corect.

În acest an am decis că este timpul să facem marele pas, după perioadele de pandemie și postpandemie. De la început ne-am dorit să unim România, atât pe plan intern, cât și cu marile capitale europene pe care vom opera curse. Știm să facem business în România, grupul nostru a ajuns la afaceri anuale de 250 de milioane de euro, investiția în acest proiect este una pe termen lung.

Înainte de a alege flota, am avut discuții intense cu Airbus pentru un model de aeronavă pretabil pentru piața românească și europeană, care va veni în premieră în România, A220-300. Planul nostru este ca, până în 2027, să avem până la 12 asemenea aeronave, o flotă omogenă și probabil patru aeronave A320.

Vom opera pe toate aeroporturile din România conexiuni cu Bucureștiul și cu marile capitale din Europa. Ne-am propus să creăm o flotă din aeronave noi, care să aibă condiții foarte bune de călătorie, să avem prețuri decente, personal instruit și foarte amabil, să operăm curse low-cost, însă pe aeroporturi principale, precum Charles de Gaulle în Paris”, a rezumat Marius Pandel, președintele AnimaWings.

Următoarele destinații: Dubai și Tel Aviv 

“Din toamnă vom continua rutele noastre specifice către destinațiile de vacanță, în iarnă analizăm o posibilă cursă de Dubai din Cluj, cu o frecvență de 1-2 zboruri pe săptămână, din martie 2025 încep cursele regulate, cu nouă frecvențe pe săptămână de la București la Cluj, Oradea și Iași.

Avem și trei curse externe pe care le lansăm odată cu acestea: Paris – Charles de Gaulle (Franța), Stockholm (Suedia) și Larnaca (Cipru). Ne dorim foarte mult să ajunge și la Tel Aviv, care acum este nesigur, dar traficul este foarte mare în toate zonele țării, în primul rând pentru cei care vor să meargă în Israel pentru pelerinaje, dar și turism de incoming în Israel este mare din România.

Avioanele pe care le achiziționăm vor avea internet la bord, vom avea o clasă business pe cursele interne. Prețurile nu vor fi mari, ci accesibile, corecte, un bilet dus-întors Cluj – București de la 80 euro. Nu avem tarife pentru check-in pe aeroport sau website, tarif suplimentar pentru alegerea scaunului – în afară de cele premium. Vom introduce abonamente pe rutele interne, dar și pentru cele externe.

Sunt multe companii, instituții ce au nevoie de călătorii cu avionul, iar aceste abonamente funcționează după numărul de bilete ales timp de 12 luni. E un avantaj pentru cei cu business către București. De multe ori un sfert din avion e ocupat de avocați ce reprezintă diverse cazuri. În curând vom aloca o bază permanentă la Cluj, cu 1-2 aeronave, atunci se va deschide calea și către alte destinații”, a menționat Pandel.

Piloți aduși de la Tarom

“Prima mea experiență pe Aeroportul Internațional din Cluj (AIAIC) a fost cu Carpatair, în 1997; acum lansăm o nouă companie, sperăm cu un succes deosebit. Până anul acesta nu am intrat pe curse regulate pentru că am încercat în patru ani să rafinăm zona operațională, tehnică.

Avem profesioniști de la foarte multe companii din România, majoritatea de la Tarom, piloți care au zburat pe Airbus acolo, până când operatorul național a trecut pe Boeing. Noi am hotărât să luăm acest avion A220-300, făcut în Canada și SUA după un concept al concernului Bombardier ce realizează inclusiv aeronave executive din gama Global – cum are Ion Țiriac – Challenger, Learjet.

Multe dintre echipamentele de pe acest avion sunt de avangardă, luate din aviația executivă. Aronava este deosebit de confortabilă, ferestrele sunt mari, luminoase, ai senzația de spațiu. Din această privință, noi ne ducem către zona de business, nu spre cea de low-cost, unde piața este destul de aglomerată.

Am ajuns la Cluj pentru că este inima Transilvaniei, zona cu cea mai mare dezvoltare în România la ora actuală, după toate statisticile. De multe ori noi, cei din București, suntem invidioși că la Cluj sunt atâtea festivaluri, evenimente sportive care depășesc chiar capitala din sud.

Vom începe programul de curse regulate Cluj – București din anul viitor deoarece, când intrăm, o facem cu minimum un zbor zilnic – mai puțin sâmbătă, când nu e o cerere foarte mare – apoi vrem să avem o cursă dimineața și alta seara. Nu intrăm cu zeci de destinații deodată, ci cu câte una pe care o consolidăm, apoi trecem la următoarea”, a spus Antonio Stoian, CEO al AnimaWings.

Conexiune internă între două „inimi”

“În cei patru ani de operare, AnimaWings a dovedit că are o opțiune serioasă pentru piața românească, inclusiv pentru Cluj, unde există potențial destul de mare. AnimaWings este cunoscută prin charterele turistice pe care le operează. Din nefericire, în acest an nu sunt destule aeronave pe piață; suntem afectați și noi, la Cluj.

Wizz Air a anulat mai multe frecvențe și destinații din cauza problemelor la motoarele Pratt & Whitney, are la sol peste 40 de avioane pentru reverificare, întârzie livrările de Boeing, iar Ryanair este afectată. Există potențial mare și în România și pe AIAIC.

Conform estimările noastre, în următorii 15 ani se dublează traficul și în țară și pe aeroportul nostru. În 2040 pe AIAIC vor fi 7 milioane de pasageri și suntem convinși că AnimaWings va contribui la această creștere”, a arătat David Ciceo, director general al AIAIC.

“Este un moment important de intrare a AnimaWings pe ruta Cluj – București care contribuie la dezvoltarea municipiului nostru din punct de vedere turistic, economic și al infrastructurii. E bine că v-ați gândit să introduceți acest zbor intern pe lângă charterele pe care le operați acum.

Fără aceste investiții nicio localitate nu poate prospera. Decizia de intrare pe această rută este foarte potrivită numai dacă ne gândim la festivalurile care aduc oameni la Cluj-Napoca, iar perioada estivală este una cu cerere foarte mare. Ați făcut o conexiune foarte bună între „inima” Transilvaniei și „inima” României”, a menționat Emese Olah, viceprimar al Clujului.

Mobilitatea aeriană, peste cea terestră

“Din nou AIAIC, partenerul Consiliului Județean (CJ), face un pas și aduce investitori care fac curse regulate între aceste două orașe. Îmi pare bine că puteți să completați ceea ce autoritățile ar trebui să facă și anume mobilitatea care în Europa este o religie, fiind cea mai importantă.

La capitolul mobilitate terestră, noi încă mai așteptăm și facem studii de fezabilitate și tot felul de proiecte, însă prin acești operatori aerieni care efectuează curse regulate între orașele importante ale României și Europei, prin poarta „inimii” Transilvaniei, cea a AIAIC, putem să avem acces la ceea ce înseamnă circulația sevei lumii.

Vă doresc să rămâneți și să vă dezvoltați la Cluj, să aveți aici mulți clienți, însă pentru aceasta este importantă politica de prețuri, timp, personal. Va trebui să faceți diferența prin angajați de calitate pentru că până la urmă cheltuielile sunt cam la fel pentru toate companiile”, a spus Istvan Vakar, vicepreședinte al CJ Cluj.

La începutul acestui an, frații Cristian și Marius Pandel au achiziționat, prin intermediul Christian Tour Holding, AnimaWings, subsidiara Aegean Airlines din România. AnimaWings face parte din grupul Memento, alături de Christian Tour, TUI Travel Center, Memento Holidays, Bus și Hub, Yuga, Biothic Pharma și FDA Insurance. 



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Lecție despre investiții, predată de clujenii de la Transylvania Angels Network orădenilor

Articolul următor
Performanța elevilor de 10 va fi recompensată cu experiențe memorabile și anul acesta, cei care obțin 10 la examenul de bacalaureat sunt recompensați cu abonament cu acces general pentru cele patru zile de Untold. 

Elevii de 10 la bacalaureat au intrare liberă la Untold

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Citeste mai mult

Aeronave militare la Aeroportul Oradea

Aeroportul Oradea va găzdui luni, 21 aprilie 2025, un eveniment special dedicat publicului, organizat cu ocazia împlinirii a…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share