Se lucrează pe Valea Oltului. Ziua a doua

Măsura de închidere a unui tronson al Autostrăzii Sibiu – Pitești, de pe Valea Oltului, instituită de CNAIR, face loc de acțiune Direcției Regionale Drumuri și Poduri Brașov, care lucrează intens. Lucrările la Lotul 2 Boița – Cornetu DN7 / E81, între Vâlcea și Sibiu, pentru construcția rutei vor mai necesita și alte asemenea măsuri, potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP, Robert Elekes.

Un sector din Defileul Oltului este închis în acest moment, aici lucrările continuând în a doua zi. Defrișările de pe versanți se derulează cu implicații asupra zonei. Robert Elekes a spus pentru Adevărul că adevăratele lucrări urmează în viitor. „Când vor începe efectiv lucrările, atunci iarăși vor fi probleme asemănătoare” a spus el. Afirmația a fost confirmată de Sorin Grindeanu, care a recunoscut că de-a lungul anilor vor mai fi instituite astfel de restricții, inclusiv în cazul Lotului 3 Cornetu – Tigveni al Autostrăzii Sibiu-Pitești.

Studiul geotehnic pentru lucrările suplimentare

Măsura CNAIR a fost luată pentru executarea unor lucrări de defrișare pe Lotul 2. Ele sunt indispensabile realizării studiului geotehnic. Lucrările vor fi de mai mare amploare decât ceea ce a fost asumat inițial prin contract. Până în acest moment s-a finalizat proiectarea pe 20 din cei peste 30 de kilometri ai acestui tronson.

DRDP Brașov e pe Valea Oltului

După o primă zi în care asocierea de constructori din Turcia, Mapa Insaat ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi ve Ticaret AS, a inceput lucrarile de defrisare pe traseul Autostrazii Sibiu – Pitesti (Lot 2), peste 800 de arbori de pe traseu au fost tăiați.  În perioada următoare, aproximativ 20.000 de copaci urmează să fie tăiați, în total. Reprezentanții DRDP Brașov au făcut cunoscute condițiile de muncă și consecințele care explică necesitatea Închiderii accesului auto pe tronson.
„Cele 8 echipe mobilizate de constructor excavează și taie arborii în continuare în imediata apropiere a drumului național.
Imaginile vorbesc de la sine și arată clar de ce a fost nevoie de închiderea totală a traficului pe timpul lucrărilor: cantități uriașe de pământ și bucăți mari de stâncă ajung pe drum în timpul excavărilor iar arborii tăiați cad și ei pe carosabil.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!” au comunicat reprezentanții regiei.

Restricțiile durează zece zile

Pentru ocolirea zonei pasajului CF de la ieșirea din Vlădeni spre #Brașov, unde în acest moment, se circulă alternativ, DRDP Brașov propun următoarele trasee ocolitoare:
DN73A – Băile Perșani – Șinca – Zărnești – Brașov,
DN1S – Șercaia – Hoghiz – DN13 – Brașov.
Lucrările de punere în siguranță vor dura aproximativ 10 zile după care restricțiile vor fi ridicate, mai spus reprezentanții DRDP Brașov.
Exit mobile version