Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcuri pe fonduri europene de 2 milioane € la Șimleu

Am semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru amenajarea de spatii verzi în orașul Șimleu Silvaniei.
Fostul ministru al dezvoltării, Attila Cseke, în vizită la unitatea sanitară din oraș | Foto: Cristian Lazăr

Administrația orașului din județul Sălaj va demara amenajarea mai multor asemenea spații prin intermediul banilor de la Uniunea Europeană (UE).

“Am semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru amenajarea de spații verzi în orașul Șimleu Silvaniei. Vom realiza două parcuri. Unul va fi nou-înființat în cartierul Gheorghe Lazăr, zona fostei discoteci Occident (în prezent un teren viran, accidentat).

Al doilea vizează întreaga curte a Spitalului Orășenesc Dr. Ioan Pușcaș, astăzi un spațiu degradat. Este o oportunitate pentru noi și am acționat rapid. Avem finanțare, ne apucăm de treabă în cel mai scurt timp”, a anunțat primarul Cristian Lazăr.

Municipiul Marghita (județul Bihor) pare a pierde în favoarea Șimleului (ambele localități cu 13.000 de oameni) alte fonduri UE, destinate coridoarelor de mobilitate urbană, pe o listă în fruntea căreia mai figurează Aleșd și Ștei (Bihor). Finanțarea de 30 milioane € a fost respinsă de consiliul local din Marghita deoarece proiectele europene inițiate de primăria respectivă presupuneau o cofinanțare de 6 milioane de euro.

Opt proiecte au câștigat această secțiune de finanțare, dintre care Marghita a obținut două finanțări, coridorul de mobilitate urbană componentele 1 și 2. Următoarele primării care ar beneficia de fonduri nerambursabile în acest scop vor fi Șimleu, Ștei și Aleșd, însă cofinanțarea proiectelor europene este o problemă generală pentru orașele mici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Antreprenorul general al lucrărilor, Kesz România, și diriguitorii Bisericii Sf. Mihail au inițiat un demers de susținere prin vot a monumentul istoric din Cluj-Napoca, pe site-ul programului Europa Nostra. Termenul limită este 22 septembrie.

Biserica Sf. Mihail, în luptă pentru premiul publicului din UE

Articolul următor

S-a reluat circulația pe Valea Oltului (DN7), sectorul Boița – Lazaret

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share