Craiova gusturilor bune în festival

Ramada Plaza Craiova este locul unde chefi și experți în arta culinară din 11 țări din Europa de Est vor aduce în prim-plan preparate tradiționale, sâmbătă, 30 noiembrie, în cadrul Festivalului de vinuri și mâncăruri organizat începând cu orele 12:00. Evenimentul consolidează statutul Craiovei ca destinație culturală și turistică de referință în estul Europei, oferind două zile de experiențe senzoriale rafinate.

Programul include degustări, prezentări, dezbateri și conferințe pe teme culinare și oenologice, care se vor desfășura în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2024, cu start la ora 12:00, la Ramada Plaza.

 

Craiova, capitală gastronomică est-europeană

Sâmbătă, între orele 12:00 și 20:00, la deschiderea festivalului, cele 11 restaurante implicate în proiectul Craiova, capitală gastronomică est-europeană vor prezenta și oferi spre degustare meniuri reprezentative pentru țările participante: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia și Ungaria.

Elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară din Craiova, co-organizatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor completa atmosfera cu produse inspirate din tradițiile locale.

Pe parcursul zilei, participanții vor avea ocazia să viziteze standurile celor 13 crame și ale peste 25 de furnizori de produse alimentare, artizanale sau industriale, pentru a explora și a-și îmbogăți cunoștințele într-un mediu plin de voie bună. Evenimentul va include degustări și lansări de produse ale unor crame renumite sau ale importatorilor de vinuri, dar și sesiuni introductive despre evaluarea produselor precum brânzeturile, salamurile, cafeaua, uleiurile de măsline și apele minerale.

Gastronomia – cu bune, cu rele

Duminică, 1 decembrie, între orele 12:00 și 18:00, evenimentul va marca Ziua Națională a României într-o atmosferă festivă, oferind în continuare explorări gustative și momente speciale. De asemenea, conferințele dedicate temei Gastronomia – cu bune, cu rele vor aduce în discuție identitatea culinară națională. Practicieni din turism și industria alimentară, alături de specialiști din domenii conexe, vor aborda subiecte precum brandul de țară, regiunile gastronomice și modul în care produsele locale și serviciile turistice pot aduce un plus de valoare României.

Exit mobile version