Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Via Transilvanica și orașele Ardealului, în topul CNN Travel pe 2025

Transilvanica
CNN remarcă faptul că traseul trece prin peisaje rurale parcă încremenite în timp | Foto: Via Transilvanica

Celebra rețea americană de televiziune plasează România în topul primelor 25 destinații de vacanță la nivel mondial în acest an.

„Via Transilvanica rămâne un proiect valoros, recunoscut la nivel internațional: traseul nostru tocmai a fost inclus în lista destinațiilor turistice de neratat în 2025, în publicația prestigioasă CNN. Este o bucurie să ne găsim printre atâtea locuri spectaculoase de pe glob, chiar începi să simți că lumea asta e plină de cărări care se întâlnesc.

Așa că, dacă încă nu ai închis lista lucrurilor pe care vrei să le îndeplinești în acest an, pune acolo și drumeția pe Via Transilvanica. Suntem foarte onorați și bucuroși de această recunoaștere internațională”, au transmis inițiatorii proiectului.

“Nu au mai rămas multe locuri în Europa care să aibă încă acea vibrație nedescoperită, dar România se apropie. Este un dar în aceste zile de turism excesiv: o țară care are de toate, de la stațiunile balneare de la Marea Neagră până la frumusețea mortală a Munților Carpați.

Și care se pare că încearcă să crească numărul de vizitatori în mod sustenabil. Da, „există” Dracula la Castelul Bran, dar pentru alte plăceri medievale gotice în Transilvania și nu numai, încercați Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov sau Sebeș”, îndeamnă experții CNN Travel.

Bucureștiul, reper al comunismului

“Capitala București are un fermecător oraș vechi, acum un pic supraîncărcat cu baruri și restaurante turistice, dar istoria recentă a orașului este încă o atracție majoră. Excesul impresionant al fostei case luxoase a dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu și vastul său Palat al Parlamentului (cea mai grea clădire din lume) merită explorate.

Acestea contrastează cu greutățile extreme pe care le-a impus populației țării, descrise în micuțul, dar esențialul Muzeu al Comunismului. Un trecut mai idilic poate fi încă găsit în mediul rural românesc. Nu există o modalitate mai bună de a explora acest lucru decât recent lansata Via Transilvanica, un traseu de drumeție de 1,4 km prin peisaje rurale și sate parcă încremenite în timp”.

Via Transilvanica, o inițiativă a lui Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social (ATS), reprezintă un traseu prin 400 de localități și 10 județe (Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți), împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice. Amenajarea sa a durat patru ani și jumătate, cu o investiție de 1,6 milioane de euro și sprijinul a 8.000 de voluntari.

A ajuns în marile publicații internaționale

În 2024, revista TIME a plasat Via Transilvanica în clasamentul anului pentru cele mai spectaculoase 100 de destinații din lume, informație anunțată de ATS, cu ajutorul Romanian United Foundation, pe un panou luminos imens, în Time Square, New York (SUA). Traseul și-a făcut loc și în celebra publicație National Geographic (de două ori), în The Telegraph, France24, BBC Travel, La Repubblica.


Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Din acest an, TAF Presoil va furniza uleiurile presate la rece, în sistemul Roade Online din Ardeal (ROA), în Parcul Poligon (Florești), parcările Carrefour – Cora, Grand Hotel Italia și Endava (Cluj-Napoca). 

Uleiurile de Luna vor fi livrate în rețeaua ROA

Articolul următor

Stadionul Sepsi OSK, atracție turistică modernă în Sfântu Gheorghe

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Teleki
Citeste mai mult

Castelul Teleki, restaurat pe banii Europei

Acest proiect va reprezenta un pas important în conservarea patrimoniului cultural și în valorificarea potențialului turistic al județului…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share