Grupul a înregistrat venituri de 5,606 milioane EUR în 2024, în creștere cu 11% față de 2023. Această creștere se împarte într-o creștere de 5% pentru divizia Premium, Midscale & Economy (PM&E) și 19% pentru divizia Luxury & Lifestyle.
EBITDA recurentă (1) consolidată s-a ridicat la 1,120 milioane EUR în 2024, un nou record pentru Accor, în creștere cu 12% față de anul precedent. Această performanță reflectă reziliența RevPAR(2), creșterea portofoliului, îmbunătățirea marjelor în activitatea de Management & Franchise (M&F), disciplina strictă a costurilor în Serviciile pentru Proprietari și dezvoltarea segmentului Hotel Assets & Other, inclusiv prin achiziții strategice (Rikas și Potel & Chabot).
Sébastien Bazin, Chairman and Chief Executive Officer al Accor, a afirmat:
„Ambiție, disciplină și standarde ridicate – acestea sunt cele trei principii care au ghidat acțiunile Accor în 2024. Acestea ne-au permis să obținem rezultate record, în linie cu obiectivele pe care ni le-am propus. Performanța noastră reflectă angajamentul extraordinar al echipelor, forța brandurilor noastre, eficiența instrumentelor digitale, încrederea partenerilor și structura noastră organizatorică, bazată pe două divizii autonome și complementare. Având în vedere această creștere solidă, vom propune o creștere a returnării capitalului către acționari la următoarea Adunare Generală. Pe aceste fundații solide, continuând să ne controlăm destinul, abordăm anul 2025 cu încredere și ambiția de a livra din nou rezultate excelente.”
În 2024, Accor a deschis 293 de hoteluri, totalizând peste 50.000 de camere, ceea ce reflectă o creștere netă a rețelei de 3,5% în ultimele 12 luni. La sfârșitul lunii decembrie 2024, Grupul avea un portofoliu de 850.285 camere (5.682 hoteluri) și un pipeline de peste 233.000 camere (1.381 hoteluri).
(1) EBITDA recurentă (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization) reprezintă profitul obținut înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, amortizărilor și deprecierilor, excluzând veniturile excepționale, fiind un indicator al performanței operaționale a companiei.
(2) RevPAR (Revenue per Available Room) este un indicator utilizat în industria hotelieră pentru a măsura performanța unui hotel, calculat ca raport între veniturile obținute din camere și numărul total de camere disponibile.