Cum va arăta noul campus FSPAC. Parcare etajată, lac, acoperișuri verzi

Tags: , ,

Instituția clujeană de învățământ trece la edificarea celei de-a treia clădiri din cadrul complexului din cartierul Gheorgheni, cu parc, luciu de apă, terasă înierbată.

“Suntem extrem de bucuroși să anunțăm că dăm startul lucrărilor la FSPAC 3 – un proiect pe care îl pregătim de multă vreme pentru campusul Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării Cluj care marchează un pas important în dezvoltarea infrastructurii noastre.

Facem acest pas pentru a le oferi studenților cele mai bune condiții pentru educație, proiecte extracurriculare și relaxare, într-un spațiu modern, adaptat nevoilor unei comunități academice dinamice.

Am încercat să sincronizăm lucrările cu perioadele fără activitate didactică, dar vor exista și momente în care va fi puțină gălăgie în zonă – vă mulțumim de acum pentru înțelegere și răbdare. A fost un efort considerabil, care a implicat numeroase persoane și instituții”, potrivit conducerii FSPAC.

Hoteluri cumpărate la foc automat

Acum trei ani, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a început demersurile de cumpărare pentru FSPAC, cu 4,6 milioane de euro, a Hotelului Onix, de pe str. S. Albini, alcătuit din două corpuri de 3-4*, cu o capacitate de 64 de camere.

Cu un deceniu înainte, UBB achiziționa cu 1,3 milioane de euro o parte din Hotelul Topaz (4*) din vecinătate (2.000 mp), transformat în săli de curs, seminarii, birouri și cantină, destinate FSPAC. O altă achiziție din sectorul turistic a fost cea a Hotelului Opera Plaza (5*), de pe str. T. Moșoiu, devenit sediu al Facultății de Drept, în care UBB a investit 15 milioane de euro.

 

Pretențiile au scăzut considerabil

În 2010, omul de afaceri Adrian Baciu scotea la vânzare, cu 20 de milioane de euro, Onix şi pachetul de acțiuni 82% la la Turism Arieşul Turda (TAT), societate care deţinea trei hoteluri şi mai multe terenuri în zonă. Onix era pus la vânzare cu 11 milioane de euro, iar prețul cerut de proprietar pentru 82% din TAT era de 9 milioane, după o evaluare inițială de 12,7 milioane.

TAT avea în patrimoniu Hotelul Alpin (Muntele Băișorii), baza de tratament-hotel Arieşul din Băile Turda, Hotelul Stejeriş, Cabana Cheile Turzii, restaurantul Meteor, salonul Colibri (ambele din Băi), un teren de 4.000 mp la Muntele Filii, deținând dreptul de administrare pentru ştrandul din Băi (amplasat pe Lacul Roman) din zona Turda.

Proprietarul Wonderland Resort din comuna Feleacu, Darius Mârza, a cumpărat Hotelul Alpin (68 de încăperi) pentru a-l transforma, la rândul său, în complex cu trei restaurante, săli de conferință, cramă, spa, terase, terase, patinoar, teren de minigolf și heliport. Prețul Alpin cobora de la 1,1 la 0,9 milioane euro, activul fiind pe platforma Sotheby’s International Realty.

Exit mobile version