Pită d-aia bună!
Cum a luat naștere Casa Brutarului? Printr-un simplu vis pe care îl ai și tu dar poate nu ai îndrăznit să riști…
Lucian Gabriel Muntean și Andrada Georgiana Anghel sunt doi antreprenori reșițeni care au avut curaj și dorință de dezvoltare. Dacă Andrada are deja aproape un brand personal în afacerea cu asigurări, Lucian și-a găsit liniștea și bucuria în brutărie.
Cel mai bine descrie cum au fost începuturile Casei Brutarului chiar Andrada, soția lui Lucian: „Soțul meu, Lucian Gabriel Muntean a crezut că se poate și chiar este adevărat, să ai grijă ce îți dorești că s-ar putea să ți se întâmple! Chiar dacă 50% din cunoștințe și prieteni au ales calea străinătății și mereu ne-a plăcut să călătorim, nu ne vedem locuind altundeva, aici este casa, familia și locul în care ne-am născut…ne vedem îmbătrânind aici, în Reșița” spune Andrada.
Prin urmare… Lucian …
„Și-a dorit tare mult să își înființeze propria afacere și de ce nu, să fie o afacere de familie de cursă lungă cu un concept sănătos pentru orașul în care locuim.
Ideea de afacere și planul pentru acest proiect a constat într-o brutărie artizanală în care să facem produse de panificație cu maia, fără amelioratori și din cale afară de gustoase care să ne reamintească de bunătățile din copilărie.
A conceput proiectul cu care a participat la Concursul de planuri de afaceri “Social Entrepreneurs” organizat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și ghiciți ce? A și câștigat!”.
Un proiect fantastic de antreprenoriat social prin care pot oferi pâine sănătoasă ”dar susținem și comunitatea legând parteneriate cu instituții care sprijină în mod activ si constant persoane aflate în situații vulnerabile.
A fost un drum lung plin de provocări până am reușit să deschidem brutăria noastră mică și delicioasă dar Dumnezeu este cel care ne-a dat putere și ne dă în continuare, iar minunea s-a înfăptuit, de Sfântul Andrei am reușit să aducem pe mesele reșițenilor pâinea ,,Casa Brutarului’’ iar impactul a fost impresionant.
Oamenii care ne-au gustat produsele au fost receptivi la ,,noutate’’ și ne bucurăm nespus că am putut aduce ceva bun în casele oamenilor frumoși din acest oraș. Vă iubim și vă mulțumim tuturor pentru susținere!” mai spune Andrada Georgiana Anghel.
Făcut cu mâna lui
Probabil v-ați gândit la pâine, dar, în fapt, vorbim de brutărie și micile spații de cartier unde se vând pâine și produsele de panificație și patiserie. Și da, acum și frământă, dospește, bagă la copt, dar noi ne-am referit la amenajarea spațiilor, lucrările de construcții și amenajările necesare le-a făcut Lucian, cu mâna sa.
Locuri mici, cochete, cu colț de citit și cu măsuțe și scaune și mese pentru a putea servi o cafea sau savura o prăjitură. „A venit aici câteva zile un pictor de la Timișoara care a exploatat read-corner-ul acesta: își savura cafeaua și picta bulevardul” ne povestește Lucian.
Înainte de a alege să facă pită d-aia bună, a avut o discuţie cu părinţii. Mama l-a sfătuit să încerce cu o societate de pompe funebre, dar pentru asta spune Lucian îţi trebuie tărie de caracter, iar el nu e prea tare din acest punct de vedere. ”Dar ce ziceți de o brutărie?” i-a întrebat Lucian. Părinții l-au încurajat să încerce, așa că a început cu cursurile de antreprenoriat la finalul căruia a scris un plan de afaceri pentru o brutărie, plan care a ieșit câștigător și a primit finanțare. Cel mai greu a fost să prindă încredere în furnizori și să aleagă utilajele potrivite. Nici cu procedura de achiziție nu i-a fost ușor, mai ales că nu era familiarizat cu astfel de proceduri.
Se aștepta să îi fie greu să găsească personal, dar cu partea tehnică a fost mai greu, brutar bun a găsit un specialist excelent. „A plecat, însă, într-o dimineață și nu s-a mai întors. Așa că a trebuit să fac eu. Am învățat și a trebuit să mă descurc” povestește Lucian. Acum are un brutar spaniol, dar nu a renunțat nici el să pună la copt pâine cu suflet. Pită d-aia bună!
