Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nord Conforest va ridica Pădurea Clujenilor cu 4,5 milioane euro

Asocierea dintre companiile Nord Conforest Cluj-Napoca și Proiect Construct Regiunea Transilvania Oradea a câștigat proiectul de amenajare a proiectului european de realizare a pădurii-parc din reședința de județ a Clujului.

Aici a început plantarea primilor 150 arbori în cadrul obiectivului de înființare a zonei verzi și de agrement Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, din zona Bd. Muncii.

Pădurea-parc pe 21 ha va cuprinde plantații pentru stabilizarea solului și masive de arbori (1.505 arbori); zonă de protecție cu puieți forestieri (70.000 mp); zone de poiană și decorative cu activitate densă.

În acest perimetru vor fi amenajate o grădină urbană închisă (4.517 mp); un punct de belvedere; zone de tiroliană (250 m) și plimbare de câini; două clădiri cu funcțiuni publice; două pasarele de trecere din partea estică în cea vestică a sitului; alei, mobilier urban; parcare (603 mp)

Municipalitatea urmărește crearea unei zone de recreere și de petrecere a timpului liber. Grădina urbană va veni în ajutorul școlilor și organizațiilor care promovează cunoșterea naturii și a mediului înconjurător.

Finanțarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, axa prioritară 4 – sprijinirea dezvoltării urbane durabile, reconversia, refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate sau neutilizate din reședințele de județ.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ryanair revine cu patru zboruri internaționale de pe Aeroportul Oradea

Articolul următor

Baia Mare va avea parc industrial metropolitan

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share