Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul va avea o Strategie de Informatizare implementată de Clusterul Cluj IT

Consiliul Judetean a gazduit o prima intalnire de lucru in cadrul proiectului ce vizeaza elaborarea Strategiei de Informatizare pentru judetul Cluj. Licitatia privind achizitionarea acestor servicii a fost castigata de catre Clusterul Cluj IT, criteriul de atribuire avut in vedere fiind oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic.
Durata contractului este de sase luni iar finantarea acestuia, in cuantum de 130.000 de lei fara TVA, este asigurata din bugetul Consiliului Judetean. Scopul elaborarii si implementarii strategiei este acela de a creste calitatea serviciilor oferite cetatenilor, concomitent cu sporirea eficientei activitatii functionarilor publici. Mai mult decat atat, monitorizarea tuturor activitatilor va determina o analiza prompta a rezultatelor, urmand ca acestea sa fie imbunatatite in cel mai scurt timp.
Echipa de specialisti din cadrul Clusterului Cluj IT va efectua, pentru inceput, o auditare a intregului sistem informatic, in vederea diagnosticarii nivelului de informatizare, respectiv a conformitatii infrastructurii hardware si software a forului administrativ judetean in raport cu nevoile interne, de deservire a cetatenilor si de relationare la nivel operational atat cu entitatile din subordine cat si cu alti colaboratori ai institutiei judetene. De asemenea, pe parcursul derularii acestui proiect se va realiza si o analiza SWOT privind informatizarea judetului iar la final specialistii vor formula propuneri si recomandari privind viitoarele actiuni si proiecte.
Elaborarea strategiei de informatizare presupune definirea unui model de dezvoltare a infrastructurii IT pornind de la cea existenta, identificarea deficientelor si formularea unor propuneri privind modalitatea de integrare a ceea ce exista cu elemente noi, pentru a putea genera un proiect complex de informatizare pana in anul 2025.
La nivelul Consiliului Judetean se doreste ca strategia sa surprinda si viziunea etapelor subsecvente acesteia, respectiv arhitectura soft si dezvoltarea nucleului platformei care va integra datele de la toate autoritatile deoarece implementarea acestui concept trebuie sa se faca etapizat pentru a asigura o dezvoltare si o crestere reala.
Principalele domenii de interventie vizate de strategia de informatizare sunt guvernarea locala – proiecte pentru administratie, precum module informatice integrate, circuitul documentelor, arhivare electronica, etc. si energie – proiecte de monitorizare si eficientizare a consumului de energie. Totodata, se vor avea in vedere arii precum sanatate – proiect suport de informatizare pentru medicina digitala; educatie – proiecte de informatizare si turism – proiecte ce vizeaza colectarea datelor specifice in vederea realizarii unor analize statistice pentru a fi utilizate in luarea deciziilor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Catalina Ponor, numita ambasadoarea Cosmopolis. Investitiile in proiect ating 300 de milioane euro

Articolul următor

”Mall-uri țărănești”, pe bani europeni, în două comune din Alba

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share