Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Fabrica de nutrețuri combinate din Sânpaul va avea multiple avantaje competitive, inclusiv un foarte bun raport calitate-preț”

Emanuel Oprea, proprietarul companiei Oprea Avi-Com – cunoscută mai ales datorită produsului Puiul de Crăiești, precum și unul din acționarii fabricii de nutrețuri combinate care va funcționa în comuna Sânpaul, județul Mureș, vorbește, într-un interviu acordat Transilvania Business, despre multiplele avantaje competitive ale unei astfel de fabrici în Transilvania. Construcția fabricii de la Sânpaul a fost demarată în iunie 2017, iar inaugurarea este programată pentru luna ianuarie 2019. Investiția se va ridica la 15 milioane de euro, iar fabrica va avea circa 35 de angajați.

  
Domnule Oprea, sunteți atât fermier – așadar, beneficiar, cât și acționar al fabricii de la Sânpaul. Ce înseamnă această fabrică pentru fermierii români, în termeni de avantaje?
Pentru noi, compania Oprea Avi-Com, fabrica de furaje combinate de la Sânpaul reprezintă o mare realizare, deoarece implică rezolvarea uneia dinte cele mai mari probleme cu care ne confruntăm: asigurarea hranei pentru păsări la o calitate înaltă și, simultan, la un preț bun. Orice bun fermier știe că rețeta succesului în zootehnie este asigurarea trio-ului casă, rasă, masă. În afacerea noastră am reușit să gestionăm profesionist primii doi parametri: casa și rasa. Pentru noi, acest proiect înseamnă multe beneficii, atât ca și investitor cât și ca beneficiar. Cooperarea, care durează, de altfel, de peste 10 ani, cu jucători de calibru de pe piața cerealelor și a furajelor cum sunt partenerii noștri, Grupul UBM și Grupul East, ne dă siguranța că și cel de-al treilea parametru – masa, va fi asigurat la standarde înalte de calitate.
 
Ce ne puteți spune despre raportul calitate-preț? Dar despre optimizarea furajelor? Ce avantaje există la aceste capitole?
Participarea noastră în acest proiect reprezintă o provocare întrucât ne vom implica activ în testarea în fermele proprii și optimizarea furajelor pe care aceasta fabrică le va pune pe piață. Deci vorbim de furaje de calitate. De asemenea, vom avea un raport calitate-preț extrem de competitiv. Având în vedere faptul că în Transilvania se importă anual sute de mii de tone din țările vecine, iar costul transportului reprezintă peste 10 % din prețul furajului, amplasarea strategică a fabricii în centrul țării ne îndreptățește să credem ca vom reuşi să ajungem la poarta fermei cu un furaj la un preț foarte bun.
Ce efect va avea localizarea strategică a fabricii asupra costurilor cu materiile prime, respectiv nivelul tehnologic al fabricii
asupra costurilor de operare?
Amplasarea fabricii într-o zonă cerealieră foarte bună și, în același timp, într-un punct strategic din punct de vedere logistic ne va permite să avem cele mai mici costuri cu materiile prime. Doresc să subliniez, în  nal, faptul că este vorba despre una dintre cele mai moderne fabrici de furaje din Europa. Acest lucru înseamnă control și costuri de operare foarte mici. În concluzie, o mulțime de argumente care ne îndreptățesc să credem că în scurt timp vom veni în întâmpinarea fermierilor români exact cu ceea ce au nevoie: un furaj bun la un preț corect!

IMPORTANT:
Capacitate de producție: 30 tone pe oră
Fabrica UBM Feed Romania se va întinde pe o suprafaţă de 3 hectare și va include un depozit de materii prime, un depozit cu produse finite care va conține și o linie de însăcuit, un turn tehnologic cu o linie de producție de ultimă generație, precum și o clădire de birouri. Capacitatea de producţie va fi de 30 de tone pe oră, adică aproximativ 220.000 – 250.000 de tone pe an, iar produsele fabricii vor fi destinate, în primul rând, fermierilor din România. Fabrica aparține companiei UBM Feed Romania, care are ca acţionari grupul UBM din Ungaria şi companiile
locale East Consulting, East Grain şi Oprea Avi-Com.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Consiliul Investitorilor Străini: Sănătatea economiei este oglinda deciziilor publice

Articolul următor

Google, primul Atelier Digital din România la Facultatea de Management în Producție și Transporturi Timișoara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Semințe cu suflet dăruite la Zalău

O inițiativă de solidarizare a celor pasionați de grădinărit, intitulată  Semințe cu suflet se apropie de zece ani…
Citeste mai mult

Maracana renews lease at MLP Bucharest West

Maracana, a company specialising in transport, warehousing, logistics and distribution services, has renewed its lease contract for 5,000…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share