Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mediul Adaptiv de Lucru

Andrei Uleia și Georgiana Sima sunt fondatorii Centrului de Cercetare Leading Edge. Aici este construit primul Mediu Adaptiv de Lucru, al cărui Prototip 1.0 va putea fi explorat și testat începând cu 1 septembrie 2018, la parterul Palatului Universul, în București.

Care este conceptul și rolul său pentru potențiali beneficiari?

Spațiile de lucru contemporane nu sunt potrivite pentru cei tineri, născuți in lumea digitală. Ei și-au dezvoltat aptitudini specific, de a interacționa cu lumea din jur: realizează simultan activități multiple, sunt permanent conectați și au capacitatea de a verifica in circa 8 secunde relevanța informației oferite adhoc. Pentru ei am creat Mediul Adaptiv de Lucru, ce imbină într-un spațiu auto-ajustabil: produse revoluționare, tehnologii actuale, servicii inovatoare și modele de comportament ce încurajează creșterea energiei mentale și a stării de bine.

Ce rol au si ce beneficii vor avea partenerii, ce i-a atras si ce vor putea exprima în noul spațiu?

Leading Edge este susținut de branduri și companii extraordinare, ce contribuie cu servicii, produse și tehnologii excepționale și sprijin financiar. Pentru acești suporteri minunați am dezvoltat Programul de Parteneriat. Prototipul construit este folosit de către companii pentru a testa și explora modul în care Mediul Adaptiv de Lucru funcționează, de către parteneri pentru a lansa produse noi, pentru a organiza evenimente și întâlniri cu prospecții lor, pentru conferințe și seminarii având ca subiect și preocupare oamenii și spațiul de lucru, și pentru popularizarea produselor, serviciilor si tehnologiilor inovatoare.

Mediul Adaptiv de Lucru 1.0 este dezvoltat in trei dimensiuni:

Oamenii:
Spațiile pe care le apreciază tinerii, sunt cele care le permit să fie ei inșiși, le stimulează starea de bine in timp ce fac lucruri mărețe, îi incurajează să impărtășească și să își sărbătoarească realizările, să își traiască viața într-o experiență perfectă și in legatură virtuală și fizică, permanentă, cu prietenii lor, să descopere lucruri noi și să ia parte la întreprinderi extraordinare, să le insufle puterea de a schimba lumea în care traiesc.

Companiile:
Caută spații de birouri mai antrenante pentru a atrage tinerele talente și a le păstra cat mai mult timp în organizațiile lor.
Investighează de asemenea modalități eficiente de creștere a performanței și a creativității.

Tehnologia:
A cărei integrare în spațiile de birouri este încă la început. Toți suntem interesați de atingerea unui nivel optim de digitalizare

Mediul Adaptiv de Lucru 1.0 aduce următoarele beneficii:

• Perpetuează starea de bine în timp ce muncești – ceea ce noi numim bunăstare.
• Actualizează și îmbunatateste mediul fizic în care ne desfășurăm activitatea la nivelul progresului actual la tehnologiei: IoT, AI and AR.
• Rezolvă provocările companiilor de a atrage și reține tinerele talente datorită modeluluii inovator și a modului revoluționar de utilizare a spațiului de lucru Aceste caracteristici sunt foarte atractive pentru oamenii tineri.
• Grație conectivității permanente și a interacțiunii crescute, transformă orice spatiu într-un stimulator de creativitate si performanță.
• Având in vedere că modelul permite utilizarea aceluiași mediu pentru multiple funcțiuni, el devine atractiv și din punctul de vedere al optimizării costurilor de operare ale spațiului.
• Arată că aceste lucruri pot fi realizate acum, cu tehnologia existentă, ceea ce este un declanșator puternic. Vorbim despre optimizare și obținerea de rezultate pe loc și nu intr-un viitor indepartat.
• Face cunoscut progresul actual al tehnologiei și genereaza creșterea interesului general al oamenilor asupra produselor, serviciilor și a tehnologiilor ce ne pot imbunătăți viața astăzi.

Cum vedeți rolul proiectului în zonă, integrarea în ansamblul de activități de la Palatul Universul?

Palatul Universul este un ecosistem extraordinar ce reunește foarte multi oameni tineri cu spririt creativ. Este remarcabil ca își păstrează și in weekend, vitalitatea din timpul săptămânii. Am ales clădirea special pentru a pune in evidență conceptul nostru: continuitatea spiritului inovator generat de apariția ziarului Universul, revitalizarea unei clădiri cu valoare arhitecturală, proximitatea parcului Cismigiu, poziționarea în ceea ce devine cartierul creativ, abundența mijloacelor urbane de transport – exemplu pentru modul în care putem să ne deplasăm cu impact minim asupra mediului, apropierea de Universitatea de Arhitectură și Urbanism. Ne bucurăm ca Palatul Universul să devină locul în care se promovează serviciile, tehnologiile și produsele inovatoare. Și noi să ajutăm la asta.

Echipa de proiect:

Andrei este Chief Executive & Head of Design la DaSein Worldwide Architects & Masterplanners – practică specializată în realizarea conceptelor de arhitectură și a planurilor de dezvoltare pentru Europa, Asia si Africa. Georgiana este fondator și CEO la Space Frame, Start up dedicat promovării și implementării produselor și tehnologiilor inovatoare în spațiile de birouri, comerciale și horeca.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

100 days to the Monaco Yacht Show

Articolul următor

Expo Taurine Deda, la cea de a XX-a ediție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share