Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitat cu aproape 8 mil. euro

La sediul Primariei Oradea a avut loc semnarea contractului de finantare pentru proiectul ,,Cresterea Performantei Energetice a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea”, care se deruleaza pe Programul Operational Regional 2014-2020, axa prioritara 3: “Sprijinirea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon”.
“Pana la finalul lunii iulie vom demara licitatia pentru selectarea constructorului, in asa fel incat la toamna sa inceapa lucrarile, iar in urma implementarii acestui proiect conditiile din spitale sa se imbunatateasca substantial”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea.
Valoarea totala a proiectului este de 7.957.286,54 euro, iar durata de implementare a proiectului este de 24 luni, de la data semnarii contractului de finantare.
Obiectivul general al proiectului este cresterea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice de sanatate din Municipiul Oradea – Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, in vederea reducerii consumurilor energetice mari.
Obiective specifice proiectului
Doua corpuri de cladire ale Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea vor fi eficientizate energetic. Consumul anual de energie primara va fi redus cu 50% fata de consumul initial dupa implementarea masurilor de eficientizare energetica a cladirilor. Acest obiectiv va aduce beneficii din punct de vedere al reducerii pierderilor de caldura si a imbunatatirii confortului interior si a eficientiei energetice. De asemenea, se estimeaza scaderea emisiilor gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2) la 26,13 kg/mp/an dupa implementarea masurilor de eficientizare energetica.
Masurile de interventie presupun acoperirea consumului de energie pentru incalzire/climatizare si apa calda menajera cu pompe de caldura geotermale de peste 75% din total consum, precum si aportul panourilor fotovoltaice la reducerea consumului de energie electrica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sovata, punct de oprire a traseului „Via Transilvanica – Drumul care unește”

Articolul următor

Start-up-ul austriac Artivive, co-înființat de un mureșean, schimbă fața artei prin tehnologia realității augmentate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share