Una din cele mai mari instalatii de turnare a betonului din lume, made in Alba

Categorii: Industrie, Județe

O firmă din Alba a produs componente pentru cea mai mare instalație care a intervenit în urma accidentului nuclear de la Fukushima din 2011.
O parte din componentele celei mai mari instalatii mobile de turnare a betonului din lume care a fost utilizata pentru interventia din Japonia, pentru a stabiliza temperatura reactoarelor centralei nucleare si ulterior pentru turnarea betonului necesar izolarii reactoarelor centralei nucleare Fukushima Daiichi, au fost produse de pema electrotehnic Romania, potrivit informațiilor publicate pe site-ul pema-electrotehnic.ro.
Mega-pompa era angajata intr-un proiect pe un santier unde guvernul american ridica o fabrica de combustibil MOX.
Pema Electrotehnic gmbh si-a inceput activitatea in anul 1977 fiind unul dintre cei mai important jucatori din domeniul ingineriei electrice. Compania detine o filiala si in Romania, Pema electrotehnic Romania, si dezvolta parteneriate de succes cu companii din Cehia si Slovacia.
Pema Electrotehnic s.r.l. a fost infiintata in anul 2006 cu capital german ca urmare a extinderii capacitatii de productie a companiei mama. Incepand cu anul 2011, Pema Electrotehnic Romania dezvolta in paralel proiecte de outsourcing astfel: asamblarea produselor din carton, metal, cauciuc, echipamente mecanice si nu in ultimul rand proiecte specializate in domeniul injectarii maselor plastic.
Compania Pema electrotehnic România a inaugurat, la finalul lui 2016, noul sediu, odată cu împlinirea a 10 ani de activitate. Construcția pentru noua fabrică a început în anul 2014, iar în primăvara anului 2016 şi-a început activitatea de producție și în noua unitate, ce are o suprafață de 1.600 mp.

Exit mobile version