Pașii

Categorii: Editorial, Opinii, Slider

Am mai făcut câțiva pași întru o Transilvania Business cât mai bună pentru cei ce acordă credit printului economic despre România.
Cover story-ul din această ediție este o exclusivitate în cel mai profund sens al termenului definit de DEX. Plină de conținut și adevăr, fără alergătura după senzaționala exclusivitate a timpurilor de azi. Este prima informație publică în România despre această companie germană din Sibiu în douăzeci de ani de când activează. Prima ieșire. În TB. Cu atât mai interesantă povestea descoperită și deslușită despre o parte unică a industriei.
În decembrie 14 am degustat împreună cu partenerii noștri – investitori fideli – noul format al Conferințelor Transilvania Business – Ce vor investitorii?! Români și străini. Au fost primele contacte B2B în noul format, așezonate cu meniu vânătoresc și vinuri de Jidvei și Villa Vinea, pe acorduri Geambașu Jr Band la un Bal mascat de o reală ținută. (vezi www.transilvaniabusiness.ro/video-foto-transilvania-open-4-business-2017-ce-vor-investitorii-romani-si-straini/ )
Agro Transilvania Business a fost clar vedeta print – în ciuda ploii – de la Agraria din aprilie de la Jucu-Cluj, cel mai semnificativ târg expozițional pentru fermierii din Transilvania și Banat. Rămâne să decidem, noi de la AGRO TB, dacă un Bal cu un Anuar al celor mai curajoși antreprenori în cultivarea pământului și roadele lui își găsește rostul și locul în avalanșa de susțineri financiare europene și naționale, așa cum fermierii sunt blagosloviți de 10 ani. Cum și-ar dori și jucătorii din celelalte ramuri ale vieții economice românești…
Suntem în preparativele consistente ale ultimelor săptămâni pentru organizarea Turneului de golf Transilvania Business. A unui Bal medieval scoțian. Și a doua conferință la Sun Garden Resort la Cluj. Dezbateri despre România Rezidențial. Ghidul locuinței perfecte și despre branduri – Creat în Transilvania și Banat. Între 18 și 20 mai 2017, fi-vom, sper, gazde primitoare celor ce cred în șansele scriiturii de business și a rolului său în economia reală, de a informa – comunica – explica – descifra resorturile facerii afacerii. (vezi – www.open4business.ro )
Am pus sămânță la încolțit de vreme bună și încep roadele colaborării cu asociațiile profesionale sau camerele de comerț ale germanilor, olandezilor, belgienilor, italienilor și francezilor pe proiecte speciale despre investițiile și strategiile lor în economia noastră. De zilele naționale ale principalilor investitori în România încercăm să dăm Cezarului ce e al Cezarului, punând echilibru în promovarea lor alături de eforturile consistente ale antreprenorilor români. Și fără a intra în jocul periculos al negării rolului investițiilor străine, desigur privilegiindu-i – chiar dacă e foarte greu de acceptat – pe fiecare.
Ziua Aviației – Bucharest International Air Show vor beneficia din nou – a cincea oară de suplimentul consistent al Transilvania Business, distribuit la BIAS. Ziua Energeticianului este un alt moment clasic deja al revistei în care descifrăm cum a evoluat la zi oglinda energiei românești cu toate evoluțiile geostrategice ale acestui vârf de lance al economiei naționale.
Se arată o vară rodnică…!
Aurelian GRAMA
 

Exit mobile version