Editorial Opinii Slider

Pașii

Am mai făcut câțiva pași întru o Transilvania Business cât mai bună pentru cei ce acordă credit printului economic despre România.
Cover story-ul din această ediție este o exclusivitate în cel mai profund sens al termenului definit de DEX. Plină de conținut și adevăr, fără alergătura după senzaționala exclusivitate a timpurilor de azi. Este prima informație publică în România despre această companie germană din Sibiu în douăzeci de ani de când activează. Prima ieșire. În TB. Cu atât mai interesantă povestea descoperită și deslușită despre o parte unică a industriei.
În decembrie 14 am degustat împreună cu partenerii noștri – investitori fideli – noul format al Conferințelor Transilvania Business – Ce vor investitorii?! Români și străini. Au fost primele contacte B2B în noul format, așezonate cu meniu vânătoresc și vinuri de Jidvei și Villa Vinea, pe acorduri Geambașu Jr Band la un Bal mascat de o reală ținută. (vezi www.transilvaniabusiness.ro/video-foto-transilvania-open-4-business-2017-ce-vor-investitorii-romani-si-straini/ )
Agro Transilvania Business a fost clar vedeta print – în ciuda ploii – de la Agraria din aprilie de la Jucu-Cluj, cel mai semnificativ târg expozițional pentru fermierii din Transilvania și Banat. Rămâne să decidem, noi de la AGRO TB, dacă un Bal cu un Anuar al celor mai curajoși antreprenori în cultivarea pământului și roadele lui își găsește rostul și locul în avalanșa de susțineri financiare europene și naționale, așa cum fermierii sunt blagosloviți de 10 ani. Cum și-ar dori și jucătorii din celelalte ramuri ale vieții economice românești…
Suntem în preparativele consistente ale ultimelor săptămâni pentru organizarea Turneului de golf Transilvania Business. A unui Bal medieval scoțian. Și a doua conferință la Sun Garden Resort la Cluj. Dezbateri despre România Rezidențial. Ghidul locuinței perfecte și despre branduri – Creat în Transilvania și Banat. Între 18 și 20 mai 2017, fi-vom, sper, gazde primitoare celor ce cred în șansele scriiturii de business și a rolului său în economia reală, de a informa – comunica – explica – descifra resorturile facerii afacerii. (vezi – www.open4business.ro )
Am pus sămânță la încolțit de vreme bună și încep roadele colaborării cu asociațiile profesionale sau camerele de comerț ale germanilor, olandezilor, belgienilor, italienilor și francezilor pe proiecte speciale despre investițiile și strategiile lor în economia noastră. De zilele naționale ale principalilor investitori în România încercăm să dăm Cezarului ce e al Cezarului, punând echilibru în promovarea lor alături de eforturile consistente ale antreprenorilor români. Și fără a intra în jocul periculos al negării rolului investițiilor străine, desigur privilegiindu-i – chiar dacă e foarte greu de acceptat – pe fiecare.
Ziua Aviației – Bucharest International Air Show vor beneficia din nou – a cincea oară de suplimentul consistent al Transilvania Business, distribuit la BIAS. Ziua Energeticianului este un alt moment clasic deja al revistei în care descifrăm cum a evoluat la zi oglinda energiei românești cu toate evoluțiile geostrategice ale acestui vârf de lance al economiei naționale.
Se arată o vară rodnică…!
Aurelian GRAMA
 

Related posts

Sibiu – adding flavour to Europe

Stefana Muresan

Românii cheltuie, în medie, 8,7 euro pe lună pentru activități culturale și de recreere

Papuc Irina

Primul raport de sustenabilitate al ROMGAZ, publicat

Ligia Voro

Administrația Fondului de Mediu a lansat Programul Rabla Clasic

Traian Dan

Aeroportul Oradea: Investitii pentru orizonturi largi si senine

Ionut Oprea

Ce ar trebui să știi despre campania „Te răcorești și reîmpădurești”

Stefana Muresan

Burse școlare pentru elevii orădeni prin programul „Make IT in Oradea”

Traian Dan

O cameră de comerț româno-maghiară se va înființa la Budapesta

Traian Dan

World dignitaries celebrate a collaborative achievement

Ionut Oprea

Ediția a IV-a a Elite Business Club la Sibiu, antreprenoriat la puterea feminin

redactia

Oradea va avea un Centru de excelență pentru învățământul dual

Traian Dan

Orădenii care-și achită impozitele până în 31 octombrie scapă de majorări

Traian Dan

Bucharest – skyline transformation 2025: One option? Or more united temptations?

Ionut Oprea

Astăzi este Ziua Națională a Alimentației și a Combaterii Risipei Alimentare

Traian Dan

FOTO: Spectacol ecvestru de top pentru 12.000 de spectatori la Karpatia Horse Show

Ligia Voro

Mai puțini turiști în România în august 2020, dar mai mulți români pe litoral

Traian Dan

Business Focus Timișoara: lideri în business și programe speciale de employer branding, inteligență emoțională și leadership

Ionut Oprea

Cum pierd companiile bani din cauza sistemului de management al performanțelor

Stefana Muresan

Dental Experts: 10 ani de la deschidere, 70 de ani de experienţă, o familie cu trei generaţii de medici

redactia

Spitalele Județean și Municipal Oradea, reabilitate cu fonduri europene

Traian Dan

Direcția Silvică Bihor vinde lemnul pentru foc prin comerț electronic

Traian Dan

The CEE Summit 2020 – Real Asset Live, Online Event, REALX.Global

Ionut Oprea

Un bihorean în fruntea Casei Naţionale de Pensii Publice

Traian Dan

22 de panouri și 250 de indicatoare turistice promovează turismul bihorean

Traian Dan

Leave a Comment