Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Performanțele firmelor din Brașov, Covasna și Harghita, celebrate la Gala The Voices of Business

Gala The Voices of Business – Regional Awards Brașov 2025

Transilvania Business a continuat seria evenimentelor de prestigiu în care premiază performanța în afaceri, organizând Gala The Voices of Business – Regional Awards Brașov. Evenimentul a reunit lideri, antreprenori, investitori, reprezentanți ai mediului economic, administrativ și universitar din județele microregiunii Brașov, Covasna și Harghita. Totodată, ne-au fost alături companii și instituții care cred în parteneriat și înțeleg importanța întâlnirilor B2B cu lideri de business regionali. Fondatori, CEO, top și middle manageri ai Geodata Services, SIMAVI, Transilvania Investments, CMC GRUP RISK ADVISOR SRL, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, ASIMCOV, reprezentant al Europe Enterprises Network, TRANSAVIA SA, Consiglieri, au susținut evenimentul de gală. Partener editorial ne-a fost în continuare Lista Firme. 

Prin cele cinci gale organizate regional în 2024 și 2025, am celebrat și celebrăm parteneriatul în business. Evidențiem, promovăm și conectăm cele mai dinamice și performante companii din regiune. Oferim, în același timp, o platformă B2B pentru companii naționale de a cunoaște și întâlni direct liderii de business din Transilvania & Banat.

Argumentul seriei de evenimente, închisă cu Gala The Voices of Business Brașov, constă în realizarea pentru fiecare dintre cele cinci microregiuni economice a unui Top 300 companii.

În parteneriat cu Lista Firme, Transilvania Business prezintă, în ediția tipărită cu nr. 136, un proiect editorial special, unic în Transilvania și Banat – Elite în business. În paginile publicației sunt evidențiați performerii economiei din microregiunea Brașov, Covasna și Harghita, potrivit datelor furnizate de către Lista Firme.

Evenimentul a fost găzduit pentru a treia oară consecutiv de echipa Hotelului Belvedere, coordonată de Cristian Popa și Radu Tănase. Recent, Belvedere a obținut argintul la Olimpiada Culinară IKA 2024 de la Stuttgart, devenind astfel unul dintre cele mai premiate restaurante din România.

Transilvania Business, 15 ani de presă economică

Vreme de 15 ani, publicația economică Transilvania Business a jucat și joacă în continuare rolul de catalizator al mediului de business din Transilvania & Banat, cu proiecte editoriale de impact național.

Datorită complexității echipei, care include specialiști apropiați de diverse domenii de activitate, Transilvania Business reflectă într-un mod relevant parcursul companiilor și proiectele care se remarcă în industriile economiei din România.

„Ce este important în această mare tulburată a României, a Europei și a lumii, în care se întâmplă lucruri parcă la fiecare secundă, sunt deciziile care ne afectează. Niciodată n-am făcut politică pe economic, dar este o politică a economicului și cred că trebuie să se implice mult mai puternic valoroșii manageri, proprietari, directori din zona aceasta, pentru că suntem cei care asigurăm veniturile necesare României”, a declarat Aurelian Grama, fondatorul Transilvania Business.

Aurelian Grama, fondator Transilvania Business

Acesta a mai arătat rolul nucleului reprezentat de Transilvania & Banat în tabloul general. „Respect decizia luată de a ne onora intențiile și, mai ales, de a muta din informația pe care o livrăm atât managerilor, cât și cititorilor interesați de economic, din presa economică venită dinspre Cluj sau dinspre Transilvania înspre întreaga țară”.

„După Enjoy Transilvania, o ediție de colecție, facem pași importanți în realizarea proiectului editorial Enjoy Moldova”, a anunțat Aurelian Grama noul proiect editorial pe care Transilvania Business îl exportă spre Moldova. „Facem gestul acesta pentru că nu doar am descălecat, nu că n-am reușit încă să facem autostrada Târgu Mureș-Iași, dar afacerile merg înaintea noastră și sunt afaceri românești în Moldova, sunt afaceri interesante, europene și din altă parte a lumii în Moldova. Noi vorbim de județele din Moldova României, dar vorbim și despre Republica Moldova. De ce? Ca să facem un gest, așa cum au făcut alte state în perioada noastră de preaderare precum Ungaria sau Cehia, pentru România. Să facem un gest pentru Republica Moldova pentru sprijinirea începutului parcursului lor de integrare europeană”, a motivat fondatorul Transilvania Business.

Administrația publică brașoveană, alături de mediul de business

Autoritățile locale respectă comunitatea de afaceri și a participat și la această ediție a Galei The Voices of Business Regional Awards Brașov.

Szenner Zoltan, administrator public în cadrul Consiliului Județean Brașov, cu o experiență anterioară în antreprenoriat de 25 de ani, a întărit deschiderea manifestată de instituția pe care o reprezintă către mediul de business.

„Este o celebrare a performanțelor și a anduranței dumneavoastră. Vă felicit pentru asta. Știu exact ce înseamnă. În continuare gândesc ca un antreprenor și evaluez lucrurile ca un antreprenor. Sunteți motorul economiei noastre. Eu nu gândesc ca un bugetar. Știu sigur că salariul meu actual vine de la dumneavoastră. Știu cât de greu e, știu care sunt suișurile și coborâșurile. Vin vremuri grele, dar faptul că sunteți aici, că ați rezistat până acum, e o notă de optimism. Cred cu tărie că singura variantă de a dezvolta comunități puternice locale este un parteneriat între antreprenoriat și administrația publică locală”, a precizat Szenner Zoltan.

„Cred că într-adevăr autoritățile publice locale sunt primele care trebuie să sprijine mediul de afaceri”, a întârit Dan Ghiță, viceprimarul Primăriei Municipiului Brașov, care provine, de asemenea, din mediul de business. „Cei care fac business pe raza municipiului Brașov trebuie să știe că în Primăria Municipiului Brașov vor avea de fiecare dată un partener de nădejde. Brașovul va avea bugetul votat și asta înseamnă că lucrurile vor intra pe un făgaș nou pentru anul 2025”, a mai precizat Dan Ghiță.

În clipul de mai jos puteți urmări momentele cheie din discursurile premianților, surprinse în cadrul Galei The Voices of Business Brașov. 

Brandul Transilvania, întărit de companiile premiate din Top 300 TB 

Cinci companii, o organizație și o personalitate au fost distinse cu Trofeul The Voices of Business – Celebrăm parteneriatul, în cadrul Galei de la Brașov.

Maurer Imobiliare, cu operațiuni în special în Transilvania – Brașov, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sighișoara sau Sibiu, continuă să se extindă și să aducă un impact pozitiv în viața oamenilor, contribuind la transformarea peisajului imobiliar românesc. Fiecare proiect este conceput pentru a oferi un echilibru în viața viitorilor rezidenți, integrând spații verzi, locuri de joacă, facilități comerciale și de recreere, contribuind astfel la crearea unor comunități unite și dinamice.

Trofeul a fost înmânat lui Sorin Cristea, CEO Maurer Imobiliare. Într-un scurt dialog cu redactorul șef al publicației, acesta a subliniat impactul perioadei extinse de instabilitate și insecuritate (permacrisis) asupra companiei pe care o conduce. „Până acum, noi am fost, în România, câștigători ai crizelor din jurul nostru. În momentul în care a început războiul din Ucraina am avut foarte mulți cumpărători care au venit în România. La fel s-a întâmplat când a început conflictul în Israel. De asemenea, foarte mulți investitori s-au îndreptat către România și nu vedem de ce în viitorul apropiat tendința nu ar fi tot crescătoare. Din păcate, în ultimii ani anumite administrații publice au pus frână investițiilor imobiliare. Ne bucurăm că, cel puțin la Brașov, noile autorități au o altă abordare și înțeleg mediul de business. Așa cum știm, există o cerere foarte crescută și oferta este tot mai redusă, așa că noi ne așteptăm și suntem pregătiți de mai multe proiecte investiționale, în special în Transilvania. Maurer Imobiliare este o companie care a plecat din Brașov. În momentul de față avem două proiecte majore în Brașov. Intenționăm să mai dezvoltăm încă unul în viitorul apropiat”, a declarat Sorin Cristea.

Sorin Cristea, CEO Maurer Imobiliare

Chemark ROM este un jucător important care face performanță în zona de agribusiness, pe harta Transilvaniei și a zonei centrale. Cu o experiență de aproape trei decenii, cu un capital 100% românesc, compania se alătură, prin activitatea desfășurată, eforturilor depuse de către micii și marii agricultori de a obține o productivitate agricolă crescută. CHEMARK ROM a reușit să se impună atât ca partener de încredere al marilor producători din industria de pesticide, cât și ca distribuitor al substanțelor de profil pe piață autohtonă.

Alin Miheșan, directorul comercial al CHERMARK ROM, a ridicat trofeul. Cu origini transilvănene, acesta a subliniat rolul producătorilor de hrană din regiune în cadrul conceptului „de la fermă la furculiță”. „Sunt mândru că sunt 100% transilvănean. Cred că Transilvania este un brand global extrem de puternic și foarte mulți dintre noi credem cu tărie lucrul ăsta. O comunitate este puternică, dacă are o simultaneitate a bunăstării și nu o sumă de bunăstare. Credem că noi, fiind puternici, contribuim la o comunitate puternică. Este inspirațional să căutăm într-adevăr o hartă nouă. Agricultura are nevoie de o hartă nouă, pentru faptul că fără alimentație, fără alimente sănătoase nu se poate. Cu toții avem nevoie de hrană. Este o tendință sănătoasă și corectă a Uniunii Europene de a limita pesticidele, chiar dacă nouă ne creează o mare durere de cap, pentru că te bazezi pe niște produse, niște scheme tehnologice care nu mai există la un moment dat și trebuie să le înlocuiești. Dar acest concept «from farm to fork», prin care Uniunea Europeană și-a propus să controleze într-un mediu benefic tot ce se întâmplă de la fermă până în farfurie, este un lucru foarte bun și foarte sănătos pentru consumator. Este provocator pentru cei care activăm în această industrie”, a conchis Alin Miheșan.

Alin Miheșan, director comercial CHERMARK ROM

Schaeffler România este una dintre cele mai importante locații ale Grupului Schaeffler, activând în țară din anul 2002. Compania operează în patru locații strategice – Brașov, Timișoara, Iași, Sibiu – cu expertiză în producție și cercetare-dezvoltare. Schaeffler produce pentru clienți globali componente de înaltă precizie pentru industria automotive și rulmenți pentru diverse aplicații industriale.

Onoarea ridicării trofeului i-a revenit Anei Bobancu, Director Communications & Branding Romania & Southeast Europe. În discursul de primire a trofeului aceasta a subliniat cum tendințele industriei automotive modelează activitatea companiei. „Vă felicit pentru cei 15 ani pe care îi aniversați și trebuie să spun că și noi ne bucurăm de o aniversare rotundă, respectiv anul trecut am aniversat 20 de ani de când avem prezență în locația noastră din Cristian, cu una dintre cele mai mari fabrici ale grupului SCHAEFFLER. Tot anul trecut ne-am mărit și mai mult la nivel de România. Acum suntem cu patru locații în patru orașe majore din țară. Avem R&D, avem producție, automotive, electrificare și avem industrie pe care o livrăm la nivel global. Pentru noi, nu neapărat trendurile nemțești sunt cele care ne definesc viitorul, ci trendurile globale. Astfel, privind spre viitor, tendințele sunt reprezentate de electrificare, iar alte planuri aduc cu sine doar perspective de flexibilitate și oportunități. Mă bucur să văd aici atât de mulți parteneri care ne-au fost alături în proiecte. Sper să putem pune la cale cât mai multe proiecte care să lase o amprentă pozitivă și să echilibreze poate trendurile mai puțin pozitive cu care ne întâlnim momentan”, a precizat Ana Bobancu.

Ana Bobancu, Director Communications & Branding SCHAEFFLER

Fundația Pro Economica este un ONG a cărui activitate vizează finanțarea de proiecte din zona de producție și servicii. Până în prezent, fundația a finanțat mii de proiecte ale fermierilor din zona Transilvaniei, cu precădere din Covasna, Harghita, Mureș, Bistrița-Năsăud. Totodată, a susținut construirea de fabrici, hoteluri și facilități pentru turism. Echipa fundației este activă și în domeniul mentoratului – câteva sute de antreprenori din Transilvania și-au dezvoltat ideile de business cu sprijinul programului Pro Economica.

Kelemen Nóra a acceptat trofeul oferit Fundației Pro Economica. „Mulțumim mult pentru apreciere. Suntem o fundație mică cu doar 15 angajați, dar suntem foarte mândri că putem să contribuim la acest vis transilvănean. Și noi credem în brandul Transilvania”, a declarat Kelemen Nóra.

Kelemen Nóra, Fundația PRO ECONOMICA

TEMAD este o afacere de familie cu o istorie de peste 30 de ani, o companie antreprenorială care își scrie continuu povestea de succes. Cu un capital 100% românesc, TEMAD s-a specializat în servicii de distribuție de înaltă calitate. Compania reprezintă cu exclusivitate în România peste 25 de branduri recunoscute la nivel internațional și deține 8 mărci proprii.

Octavian Madar, Business Development Manager, a primit distincția The Voices of Business. „Felicitări pentru ceea ce faceți, pentru ce ați organizat. E important că ne aduceți împreună, că reuniți companii, să ne cunoaștem, să facem networking. Știm foarte bine că piața din România a evoluat foarte mult în ultimii 30 de ani. A fost o provocare tot timpul. Faptul că suntem aici și că avem planuri de dezvoltare în continuare cred că ne ține focusați”, a declarat Octavian Madar.

Octavian Madar, Business Development Manager TEMAD

Transilvania Investments a fost printre organizațiile remarcate în cadrul Galei The Voices of Business. Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (A.F.I.A.) și Fond de Investiții Alternative destinat investitorilor de retail (F.I.A.I.R), de tip închis, diversificat, autorizați de către A.S.F., Transilvania Investments a obținut scorul maxim (10/10) la evaluarea VEKTOR pentru anul 2024 realizată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR).

Unul dintre cei mai activi și prolifici fondatori și manageri de clustere și ONG-uri românești, de data asta, din Secuime, Vajda Lajos, directorul Asociației Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna – ASIMCOV, a reușit, datorită rezultatelor, să cucerească Bucureștiul, și să fie invitat la Făgăraș, unde a reușit să preia una dintre sarcinile importante ale unei ONG local. Transilvania Business i-a onorat activitatea cu trofeul The Voices of Business.

În clipul de mai jos vă invităm să urmăriți intervențiile partenerilor Transilvania Business în cadrul Galei The Voices of Business Brașov 2025.

SIMAVI promovează excelența în cercetare

Galele The Voices of Business Regional Awards au beneficiat și la această ediție de parteneri puternici, lideri în ariile lor de activitate.

Organizație construită pe model european, cu centre de competență unice și specialiști competitivi, Software Imagination & Vision (SIMAVI) excelează în implementarea de proiecte informatice complexe de digitalizare. Cu o experiență de peste trei decenii, compania livrează soluții informatice în zona de ERP (planificarea resurselor companiei), DMS (sistem de management al documentelor), eLearning (cursuri de instruire) și Assistant Robots (Chatbot).

Cătălin Duțu, Account Manager SIMAVI, a oferit noutăți cu privire la produsele și serviciile incluse în portofoliul companiei. „Suntem dezvoltatori de software, derivăm din Siveco. De peste 30 de ani suntem pe piață și suntem alături de partenerii noștri în diverse proiecte. În general, există încă o reticență cu privire la realizarea transferului către digitalizare. Deși tehnologia este destul de la îndemână, cel puțin atunci când vine vorba de inteligența artificială, aș spune că putem privi inteligența artificială ca pe un partener sau, mai degrabă, asistent care să ne ajute în luarea de decizii”, a subliniat Cătălin Duțu.

Cătălin Duțu, Account Manager SIMAVI

„Pe zona de e-learning, un lucru important despre noi este faptul că facem cursuri de instruire pentru Comisia Europeană. Pentru a adera la standardul EMAS de reducere a emisiilor de carbon, Curtea de Justiție a UE avea nevoie de ajutorul angajaților în atingerea obiectivelor declarate. Mai exact, aceștia trebuiau să își schimbe comportamentul în ceea ce privește consumul de energie, consumabile, de reciclare a deșeurilor. Au organizat o sesiune de instruire de 2 ore, care însă nu reușea să adune numărul minim de participanți. SIMAVI a schimbat complet dinamica sesiunii de instruire, reducând timpul de instruire de la 120 minute la doar 15 minute, și schimbând slide-urile PowerPoint cu 5 filme care prezintă o călătorie 3D în cadrul sediului EMAS, prin care sunt explicate toate noile echipamente și reguli”, a mai arătat Account Managerul SIMAVI.

„Mai suntem buni și pe zona de VR. Utilizarea VR-ului este foarte eficient atunci când aveți un mediu periculos în organizația dumneavoastră sau de producție, unde se pot întâmpla accidente. Așa că instruirea prin VR poate fi foarte utilă și evitați să riscați diverse evenimente”, a conchis Cătălin Duțu.

GEODATA Services modelează o lume mai bună

Echipa experimentată de peste 50 de specialiști de la GEODATA Services include un departament intern de R&D și dezvoltare de soft. Inovația și competențele echipei fuzionează pentru a livra soluții în domenii precum urbanism, arhitectură și mobilitate, inginerie și consultanță, gestionarea activelor geospațiale, dar și soluții software GIS.

Daniela Hagmann, CEO Geodata Services, a punctat atuurile companiei și impactul social benefic adus în comunități ca urmare a implementării soluțiilor furnizate. „Ce vrem noi este să oferim clienților noștri posibilitatea de a controla și de a gestiona datele geospațiale, folosind soluții și procese inovatoare. Și facem asta cu ajutorul unei echipe care este multidisciplinară și care utilizează cele mai noi tehnologii în domeniu, dar și abordează datele dintr-o perspectivă nouă și inovatoare față de ceea ce posibil că ați întâlnit până în prezent în piață”, a arătat Daniela Hagmann, subliniind în continuare elementele care diferențiază GEODATA de concurența din domeniu. „Suntem singura companie din România care a dezvoltat un software în domeniu și nu doar. Suntem și certificați ANCPI, clasa I. Avem certificat emis de ORDA pentru ceea ce noi scoatem în piață pe segmentul software. Tehnologiile pe care le folosim sunt cele mai noi în domeniu. Ne focusăm și pe utilizarea tehnologiilor open source, astfel încât să oferim clienților noștri o perspectivă de implementare cât mai facilă și mai puțin costisitoare”, a declarat Daniela Hagmann.

Daniela Hagmann, CEO Geodata Services

URBIS by GEODATA 

URBIS este un sistem care integrează serviciile specializate din cadrul unei administrații și a proceselor de lucru aferente. Este dedicat primăriilor și consiliilor județene. URBIS eficientizează procesul eliberării certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire, avizelor de amplasare, autorizațiilor pentru racorduri sau avizelor pentru publicitate. Costuri reduse și procese eficientizate, investiții sincronizate, asset-uri digitalizate și inventariate, control și predicție și impact social benefic sunt printre câștigurile asigurate prin implementarea și utilizarea platformei integrate URBIS.

„Avem peste 300 de proiecte implementate în administrația publică, de GIS, culegere date sau diverse alte proiecte. Unul dintre proiectele cu care ne mândrim este cel de la Ministerul Dezvoltării. Noi am creat platforma națională de avizare a documentațiilor de urbanism din cadrul ministerului. Chiar de curând am finalizat implementarea sistemului geospațial în cadrul Primăriei Timișoara. În premieră, am implementat un instrument AI, de generare a extrasului de informare urbanistică și puteți să-l consultați, este deja public. Practic, cu ajutorul unui AI facem un sumar al tuturor reglementărilor urbanistice și a tuturor datelor care se aplică în administrația publică și care sunt de interes cetățenilor. De asemenea, în municipiul Suceava avem o implementare de sistem geospatial. Iar la Consiliul Județean Brașov, practic, am digitalizat toată arhiva de urbanism. Am transpus datele în format GIS standardizat, astfel încât să creăm premisele unei devoltări ulterioare puternice”, a precizat Daniela Hagmann, CEO Geodata Services.

USAMV, producător de vinuri recunoscute internațional

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca este continuatoarea prestigioasei şcoli superioare de agricultură clujene, fondată în octombrie 1869, sub numele de Institut de Învăţământ Agronomic Cluj-Mănăştur. Din anul 1995, instituţia primeşte numele de „Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca”.

Dincolo de repere istorice, Dalia Sporea, Șef Serviciu stațiuni didactice USAMV, a prezentat o perspectivă a prezentului universității și detalii despre povestea frumoasă care se scrie la Apoldu de Sus.

„Vorbim de proiecte mărețe, de oameni care au avut o idee și care muncesc cu îndârjire și cu foarte multă credință în ceea ce vor să realizeze. La fel este și la noi, la universitate. Chiar avem un vis de a dezvolta un mediu în care studenții să vină cu plăcere. Și pentru asta încercăm să dezvoltăm, de fapt, o vie, dar nu numai. Universitatea are trei stațiuni didactice în care se fabrică produse lactate, pentru că avem o făbricuță procesare a laptelui. Mai avem o stațiune în care cultivăm fructe, legume și flori. În toamnă sperăm să reușim să punem în funcțiune o linie de îmbuteliere a sucurilor naturale pasteurizate. Cu ceea ce am venit în seara aceasta și cu ceea ce ne mândrim este via de la Apoldu de Sus, Vinea Apoldia Maior se cheamă. Chiar dacă noi suntem new entry în piața aceasta foarte grea a vinurilor și foarte aglomerată, suntem mândri să prezentăm niște vinuri care au fost recunoscute la nivel internațional. Dacă veți intra pe site-ul universității, veți vedea mai multe soiuri, mai multe sortimente de vinuri care au avut recunoaștere internațională”, a precizat Dalia Sporea.

Dalia Sporea, Șef Serviciu stațiuni didactice USAMV

Evenimentul a continuat cu o cină de networking, o degustare de vinuri produse din strugurii crescuți la Vinea Apoldia Maior. Într-o atmosferă de business casual, pe fundalul sonor asigurat de Bigg Dimm a’ Band Oficial, participanții s-au angajat în discuții productive, savurând poveștile împărtășite.

Articol publicat în ediția tipărită a revistei Transilvania Business nr. 137 (9 aprilie – 5 mai 2025)

 



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Târg de Paște lângă Cluj Arena

Articolul următor

Premieră: E.ON Energie România a lansat primul instrument inteligent de căutare pe eon.ro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Infrastructură
Turism
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share