Listarea la BVB ar putea determina evaluarea AAGES la 7-9 mil. euro

Categorii: Industrie, Județe

Oferta publică derulată de producătorul de echipamente industriale AAGES are un interval de preț de 3,15 lei/acțiune – 3,90 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea operațiunii de piață la 4,72-5,85 milioane lei și ar situa compania la o capitalizare de 31,5-39,0 milioane lei, iar indicatorul P/E la un nivel de 9-11, anunță profit.ro.
În perioada 8-21 iunie, investitorii vor putea subscrie în cadrul ofertei publice lansate de compania AAGES Târgu Mureș (AAG), după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat operațiunea de piață. Vor fi puse în vânzare 1,50 milioane acțiuni, reprezentând 15% din capitalul social al companiei.
Intervalul de preț la care vor putea fi realizate plasamentele este de 3,15-3,90 lei/acțiune, prețul ofertei urmând să fie determinat la finalul perioadei de subscriere. Având în vedere prețurile respective, compania specializată în producerea de instalații destinate încălzirii prin inducție a metalelor ar urma să ajungă la cota BVB, în cazul unei închideri cu succes a ofertei, la o valoare de piață situată între 31,50 milioane lei (6,90 milioane euro) și 30,90 milioane lei (8,54 milioane euro), scrie sursa citata.
A treia listare a unei companii private pe bursa de la București din ultima jumătate de an ar trebui astfel să fie o operațiune de piață care să se cifreze între 4,72 milioane lei și 5,85 milioane lei. Intermediarul este SSIF Goldring din Târgu Mureș.
Compania care accesează piața de capital românească a avut deviza „stabilitate prin creștere”, conform directorului general și acționar principal Gabor Molnar care declara în luna octombrie a anului trecut la Forumul Investitorilor Individuali organizat de BVB că societatea păstrează potențial de majorare a afacerilor.

Exit mobile version