Oferta publică derulată de producătorul de echipamente industriale AAGES are un interval de preț de 3,15 lei/acțiune – 3,90 lei/acțiune, ceea ce ridică valoarea operațiunii de piață la 4,72-5,85 milioane lei și ar situa compania la o capitalizare de 31,5-39,0 milioane lei, iar indicatorul P/E la un nivel de 9-11, anunță profit.ro.
În perioada 8-21 iunie, investitorii vor putea subscrie în cadrul ofertei publice lansate de compania AAGES Târgu Mureș (AAG), după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat operațiunea de piață. Vor fi puse în vânzare 1,50 milioane acțiuni, reprezentând 15% din capitalul social al companiei.
Intervalul de preț la care vor putea fi realizate plasamentele este de 3,15-3,90 lei/acțiune, prețul ofertei urmând să fie determinat la finalul perioadei de subscriere. Având în vedere prețurile respective, compania specializată în producerea de instalații destinate încălzirii prin inducție a metalelor ar urma să ajungă la cota BVB, în cazul unei închideri cu succes a ofertei, la o valoare de piață situată între 31,50 milioane lei (6,90 milioane euro) și 30,90 milioane lei (8,54 milioane euro), scrie sursa citata.
A treia listare a unei companii private pe bursa de la București din ultima jumătate de an ar trebui astfel să fie o operațiune de piață care să se cifreze între 4,72 milioane lei și 5,85 milioane lei. Intermediarul este SSIF Goldring din Târgu Mureș.
Compania care accesează piața de capital românească a avut deviza „stabilitate prin creștere”, conform directorului general și acționar principal Gabor Molnar care declara în luna octombrie a anului trecut la Forumul Investitorilor Individuali organizat de BVB că societatea păstrează potențial de majorare a afacerilor.
Citește și:
Selina, cea mai mare companie de construcții din vestul României, a ieșit din insolvență
Societatea CITR, liderul pieței de insolvență și restructurare, anunță finalizarea cu succes a procesului de reorganizare a constructorului…
26 martie 2023
A 11-a ediție a International Robotics Championship va avea loc la Oradea
Între 20 și 22 aprilie, Oradea va deveni un hub internațional de robotică, unde vor participa peste 500…
26 martie 2023
15 milioane de euro pentru dotarea școlilor din Oradea cu mobilier și echipamente IT
Toate unitățile de învățământ din Oradea, aflate în subordinea Consiliului Local, vor putea fi dotate cu mobilier, echipamente…
26 martie 2023
Merck se implică într-un proiect de cercetare la Cluj
Gigantul american al vaccinurilor a intrat într-un proiect cu cea mai mare universitate din România. Merck Sharp &…
25 martie 2023
Ambasadorul României în Ungaria, în vizită la Simex și Podgoria Silvania
Gabriel-Cătălin Șopandă, ambasadorul țării noastre în Ungaria, s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Sălaj. Ambasadorul a…
25 martie 2023
Brokerii clujeni, promotori ai transparenței la bursă
Grupurile clujene Banca Transilvania (BT) și BRK au făcut parte din comisia care a schimbat “regulile jocului” în…
25 martie 2023
Turda va avea teren de fotbal omologat UEFA
Au debutat lucrările de construire a bazei sportive de tip 1 din municipiul clujean. Compania Națională de Investiții…
25 martie 2023
Noile laboratoare aduc un nou program de Master la Facultatea de Litere a Universității Oradea
Consecventă proiectului său de a moderniza baza materială a instituției și de a pune la dispoziția tinerilor noi…
25 martie 2023
Zi de Zi știri economice:
