Auto Eveniment Ultimele stiri

2000 de angajați Michelin și familiile lor au sărbătorit 40 de ani de activitate a uzinei din Zalău

Joi, 1 iunie, 2000 de angajați Michelin și familiile acestora au sărbătorit 40 de ani de la începerea activității fostei Întreprinderi de Anvelope Zalău şi actualei fabrici Michelin Zalău Anvelope. Evenimentul a fost organizat la fabrica de anvelope din Zalău și a fost un moment de sărbătoare la care au luat parte angajații Michelin și familiile lor. Acest moment festiv a fost un prilej de bucurie prin amintirea momentelor importante și a realizărilor uzinei, la care fiecare dintre angajați a avut o contribuție solidă, dar şi o ocazie de a recunoaște puterea angajamentului și pasiunii.
“Celebrarea celor 40 de ani de activitate a fabricii de anvelope a fost o ocazie excelentă de a împărtăși bucuria de a fi parte a acestei comunități cu toți angajații noștri și familiile lor. Suntem cu toții recunoscători că povestea fabricii a însemnat crearea unei echipe de oameni minunați, multe generații de angajați, ambiții îndeplinite și contribuția la proiecte care depășesc graniţele ţării”, a declarat Sean Parry, Directorul Platformei Industriale Michelin Zalău.
Povestea fabricii este inspirațională, cu multe provocări dar și oportunități ivite de-a lungul anilor, cu implementarea cu succes a proceselor inovatoare și industrializarea de noi produse. Fabrica şi-a început activitatea în 1977 cu producția de anvelope și camere de aer, sub numele Întreprinderea de Anvelope Zalău. O nouă etapă a dezvoltării sale a început în 2001, când a devenit parte a Grupului Michelin, lider mondial în domeniul anvelopelor, cu o puternică cultură industrială și cerințe stricte de calitate. Aceasta a însemnat o investiție în utilaje și tehnologii de vârf, aplicarea unor metode industriale noi, inovatoare și investiții constante în dezvoltarea și siguranța oamenilor.
“Fac parte din echipa fabricii de anvelope de aproape 39 de ani și am avut șansa de a juca un rol activ în evoluția sa, din diferite posturi, ca Inginer de mentenanţă, Şef atelier, Şef birou Grup Tehnic și Director de întreținere. Am văzut cum fabrica se schimbă, devine din ce în ce mai modernă, oamenii s-au dezvoltat în timp ce noi metode şi tehnologii au fost absorbite. Este cu adevărat satisfăcător să știu că sunt parte dintr-o echipă atât de puternică și unită, şi că îmi aduc contribuția pentru mobilitatea sustenabilă a clienților din diferite colţuri de pe glob.”, a spus Teofil Crâșmariu, Responsabil Mentenanţă Centrală, Michelin Zalău Anvelope.
De-a lungul anilor, Michelin Zalău Anvelope a continuat să atragă proiecte remarcabile, producând acum aproximativ 130 de modele de anvelope, grație agilității și expertizei dovedite. Doar pentru a menționa câteva, producția de anvelope de metrou pentru cele mai mari capitale ale lumii, producția de noi tipuri de anvelope care ajung pe piețele interne și externe din Europa, Africa, Asia și America, sub mărci multiple precum: Michelin, BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar, Orium.
“Sunt extrem de mândru că fac parte dintr-o echipă atât de diversă și dinamică. Pentru mine, unul dintre motivele de celebrare este faptul că am ocazia de a învăța și de a crește continuu, împreună cu dezvoltarea fabricii.”, a spus Cristian Mocan, Tehnician Calitate, Michelin Zalău Anvelope.
În prezent, echipele Michelin Zalău Anvelope au preluat un nou proiect provocator, producând cu noi tehnologii modele de anvelope de camion pentru nivelul inferior și superior al segmentului de piață intermediar. Datorită acestui nou proiect de investiții, Michelin Zalău Anvelope devine singura fabrică din Europa care produce noi modele de anvelope pentru segmentul de piață intermediar, inclusiv marca Tigar.
Grupul Michelin
Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătăţirii sustenabile a mobilităţii clienţilor săi; proiectării și distribuţiei celor mai potrivite anvelope, servicii și soluții pentru nevoile clienților săi; furnizării de servicii digitale, hărți și ghiduri ce contribuie la crearea unor experienţe unice a excursiilor şi călătoriilor; și dezvoltării unor materiale de înaltă tehnologie, care deservesc industria mobilităţii. Cu sediul în Clermont-Ferrand, Franța, Michelin este prezentă în 170 de ţări, are 111.700 de angajaţi și operează în 68 de unități de producție în 17 țări care au produs împreună 184 de milioane de anvelope în 2015.
Michelin în România
Grupul Michelin şi-a început activitatea în România în august 2001, investind peste 400 de milioane de euro de-a lungul anilor pentru modernizarea uzinelor. În prezent, Michelin are în România aproximativ 3.300 de angajaţi, trei uzine, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un Centru de Excelenţă şi servicii partajate, care oferă servicii de suport pentru diferite entități Michelin din Europa. De asemenea, activităţile comerciale ale Grupului pentru Europa Centrală şi de Sud sunt coordonate de la Bucureşti (12 ţări).
Uzina
Michelin Zalău Anvelope a fost înființată în 1977 sub numele de Silvania şi a fost achiziționată în 2001 de către Grupul Michelin. Aceasta a însemnat aplicarea unor noi standarde pentru calitate, siguranță și producție. Uzina fabrică amestecuri de cauciuc şi alte produse semifinite, diverse tipuri de anvelope pentru camioane, sub marcile BFGoodrich, Taurus, Kormoran, Riken, Tigar şi Orium, anvelope Michelin pentru activităţi de inginerie civilă, şantier, minerit, agricultură, metrou și alte tipuri de anvelope pentru activităţi specifice.
Numărul de angajați din prezent se ridică la 1130.

Related posts

Metroul de la Cluj-Napoca “metroul viitorului“. Se va lansa anunţul pentru licitaţia privind studiul de prefezabilitate

redactia

Forestierii sunt supărați din cauza inițiativei legislative în domeniul pădurilor

Ligia Voro

Premieră în România: producție de material filtrant pentru măști

Nora Dumitrescu

Peste 20 de hackeri, „luptatori cibernetici” si experti in protectia datelor, pe scena inaugurala de Security de la Internet & Mobile World 2017

Stefana Muresan

Proiect european de 4,9 mil. euro pentru dezvoltarea turismului în staţiunea Băile Turda

Stefana Muresan

Important pentru fermieri: Ministerul Agriculturii a suspendat depunerea cererilor la APIA

Ion Surdu

Proiect european de 7,9 mil. lei pentru achiziţionarea de echipamente medicale la spitalul judeţean din Sfântu Gheorghe

Stefana Muresan

Cum se lucrează la pista Aeroportului Brașov

Nora Dumitrescu

Au fost reluate lucrările la Aeroportul Internațional Brașov

Papuc Irina

Pesticide: Comisia a interzis Lituaniei și României să acorde autorizații de urgență nejustificate pentru substanțe dăunătoare albinelor

Papuc Irina

Cât trăiesc românii: Speranţa de viaţă, cu aproape şase ani sub media UE

Papuc Irina

Palatul Ullmann și Casa Venețiană din Oradea, reabilitate cu peste 3,5 mil. lei

Stefana Muresan

Campioana Ana-Maria Brânză vine la The Woman

Stefana Muresan

Deschidere către comunitate: un arhitect și un jurist al Ordinului Arhitecților Transilvania vor avea program zilnic cu publicul, de luna viitoare

Stefana Muresan

Primăria Oradea vrea 87 mil. lei de la Uniunea Europeană pentru achiziţionarea a 10 tramvaie noi

Stefana Muresan

Principalele economii ale românilor se duc spre cumpărarea unei case

Traian Dan

Președintele CJ Maramureș și CEO ATP Exodus, la Forumul Mondial al Capacității de Producție și Cooperare de Afaceri din China

redactia

Tarom şi-a majorat cu 1,4% cota de piaţă în România și a consemnat un record de pasageri pentru ultimii 10 ani

redactia

Cel mai mare proiect de infrastructură mare din Timişoara, pasaj subteran de 30 mil. euro, din fonduri europene

Stefana Muresan

Suprafaţa agricolă declarată la APIA Mureş, în creştere

Ligia Voro

Robot de procesare a facturilor, creat de Life Is Hard

Nora Dumitrescu

15 autobuze hibrid pentru transportul urban de călători în Municipiul Oradea

Traian Dan

Piata tranzactiilor de investitii din Romania a crescut cu 43%

Ionut Oprea

Corina Popescu – noul CEO Electrica pentru un mandat de 4 ani

redactia

Leave a Comment