AAGES se listează azi

Categorii: Agenda B2B
Tags: , ,

Compania AAGES se listează azi pe piața de capital românească cu simbolul AAG.
”Locul nostru este la bursă. Firma noastră a ajuns la maturitate când deja nu mai avem nevoie să investim foarte mult din profit pentru dezvoltare. Ne permitem ca o parte considerabilă din profit să fie repartizat sub formă de dividende. Pe de altă parte, fiindcă suntem interesați să extindem piața sub aspect geografic și de diversitate, există oportunitatea de a face investiții, dar unele semnificative. Listarea pe bursă înseamnă să treci printr-un examen. Pentru o companie care are o viziune, care știe ce dorește să facă, care stă pe picioarele sale, listarea pe bursă este o posibilitate”, a declarat Gabor Molnar, CEO AAGES, într-un clip publicat pe pagina de Youtube a BVB.
Acționarii AAGES au obținut 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din acțiunile companiei, în vederea listării pe piața românească de capital, reiese din datele publicate pe site-ul Bursei de Valori București.
Cele 1,5 milioane de acțiuni au fost cumpărate de 485 de investitori cu 3,7050 lei/acțiune.
Pe data de 6 iunie, a fost publicat prospectul de listare prin ofertă publică inițială secundară. Valoarea totală a ofertei era cuprinsă între 4.725.000 lei și 5.850.000, în funcție de intervalul de preț stabilit în cadrul ofertei.
Principalii acționari sunt AAGES Headinvest, care deține 5,5 milioane acțiuni, reprezentând 54,99% din capital, Molnar Gabor Jozsef, cu 1,05 milioane (10,55%), și Sytec Finance GmbH, cu jumătate de milion de acțiuni (5%). De asemenea, RCC Consult deține 4%, iar restul sunt la alți acționari persoane fizice.
Compania se ocupă cu fabricarea de instalații și echipamente pentru încălzirea prin inducție a metalelor. 70% din cifra de afaceri a emitentului se realizează pe piețele externe, având ca parteneri clienți din Germania, Ungaria, Turcia și China.

Exit mobile version