Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

AAGES se listează azi

Compania AAGES se listează azi pe piața de capital românească cu simbolul AAG.
”Locul nostru este la bursă. Firma noastră a ajuns la maturitate când deja nu mai avem nevoie să investim foarte mult din profit pentru dezvoltare. Ne permitem ca o parte considerabilă din profit să fie repartizat sub formă de dividende. Pe de altă parte, fiindcă suntem interesați să extindem piața sub aspect geografic și de diversitate, există oportunitatea de a face investiții, dar unele semnificative. Listarea pe bursă înseamnă să treci printr-un examen. Pentru o companie care are o viziune, care știe ce dorește să facă, care stă pe picioarele sale, listarea pe bursă este o posibilitate”, a declarat Gabor Molnar, CEO AAGES, într-un clip publicat pe pagina de Youtube a BVB.
Acționarii AAGES au obținut 5,49 milioane lei din vânzarea a 15% din acțiunile companiei, în vederea listării pe piața românească de capital, reiese din datele publicate pe site-ul Bursei de Valori București.
Cele 1,5 milioane de acțiuni au fost cumpărate de 485 de investitori cu 3,7050 lei/acțiune.
Pe data de 6 iunie, a fost publicat prospectul de listare prin ofertă publică inițială secundară. Valoarea totală a ofertei era cuprinsă între 4.725.000 lei și 5.850.000, în funcție de intervalul de preț stabilit în cadrul ofertei.
Principalii acționari sunt AAGES Headinvest, care deține 5,5 milioane acțiuni, reprezentând 54,99% din capital, Molnar Gabor Jozsef, cu 1,05 milioane (10,55%), și Sytec Finance GmbH, cu jumătate de milion de acțiuni (5%). De asemenea, RCC Consult deține 4%, iar restul sunt la alți acționari persoane fizice.
Compania se ocupă cu fabricarea de instalații și echipamente pentru încălzirea prin inducție a metalelor. 70% din cifra de afaceri a emitentului se realizează pe piețele externe, având ca parteneri clienți din Germania, Ungaria, Turcia și China.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Premiul I pentru proiectele europene din regiunea de Nord-Vest, atribuit Consiliului Judeţean Cluj

Articolul următor

Draxlmaier se extinde la Codlea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share