Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Draxlmaier se extinde la Codlea

Compania IMT – Imobiliare Management Transilvania din Codlea, care dezvoltă hale de producție pentru nemții de la Draxlmaier, și-a majorat capitalul social în luna mai cu 18,179 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro). Suma este necesară unei noi etape a dezvoltării fabricii Draexlmaier din Codlea, anunta bizbrasov.ro.
DTR Draxlmaier Sisteme Tehnice Codlea, fabrica din Brașov a concernului german, a încheiat anul trecut cu afaceri de 179,389 milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), în creștere față de anul anterior cu aproape 33% față de business-ul înregistrat în anul anterior. În același timp, profitul companiei a urcat de la 5,71 milioane de lei la 7,25 milioane de lei, numărul mediu de angajași crescând în această perioadă de la 1.356 la 1.611 persoane.
Draxlmaier anunța la începutul acestui an că în 2017 va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-şcoală destinate elevilor de la şcoala profesională în regim dual. în acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Braşov şi Timişoara şi sunt în proces de amenajare atelierele din Piteşti, Satu Mare şi Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente şi utilaje noi şi performante.Compania se implică în dezvoltarea noilor generaţii de specialişti încă din 2012.
De asemenea, grupul german îşi dezvoltă afacerea în România, investind peste 150 de millioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcţie din Hunedoara şi Braşov au fost deja demarate. În Piteşti va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie şi IT, producţia în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înfiinţată ar putea fi închisă. Investiţia în regiune va continua prin susţinerea sistemului de învăţământ dual, precum şi a programului de internship şi a celui de predare de cursuri iniţiate în cadrul Universităţii Piteşti.
Draxlmaier Group va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din Hunedoara şi Codlea. În Hunedoara, suprafaţa fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Codlea urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producţie în a treia hală. În Timişoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfăşurare pentru a asigura forţa de muncă necesară volumelor de lucru în creştere.
Până acum, compania a investit peste 500 de millioane de euro în România, beneficiind de susţinerea şi implicarea unei echipe de 15.000 de angajaţi.
Draxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a deschis fabrici în Cehia şi Ungaria. După deschiderea uzinei din Piteşti (Lisa Draxlmaier Autopart România), grupul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Codlea, iar în 2003 la Hunedoara. În 2014 germanii au înfiinţat o nouă companie, Sisteme de Producţie Cablaje SRL, cu sediul central în Timişoara şi punct de lucru la Piteşti, care produce piese de schimb şi cablaje.
Cele şase companii Draxlmaier din România au avut în 2015 afaceri totale de 924,3 milioane de lei (circa 208 milioane de euro), un câştig net de peste 40 milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro) şi un număr total mediu de 13.606 angajaţi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

AAGES se listează azi

Articolul următor

Sistemul automat de încărcare wireless de la Continental: convenabil și eficient

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share