Auto Ultimele stiri

Draxlmaier se extinde la Codlea

Compania IMT – Imobiliare Management Transilvania din Codlea, care dezvoltă hale de producție pentru nemții de la Draxlmaier, și-a majorat capitalul social în luna mai cu 18,179 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro). Suma este necesară unei noi etape a dezvoltării fabricii Draexlmaier din Codlea, anunta bizbrasov.ro.
DTR Draxlmaier Sisteme Tehnice Codlea, fabrica din Brașov a concernului german, a încheiat anul trecut cu afaceri de 179,389 milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), în creștere față de anul anterior cu aproape 33% față de business-ul înregistrat în anul anterior. În același timp, profitul companiei a urcat de la 5,71 milioane de lei la 7,25 milioane de lei, numărul mediu de angajași crescând în această perioadă de la 1.356 la 1.611 persoane.
Draxlmaier anunța la începutul acestui an că în 2017 va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-şcoală destinate elevilor de la şcoala profesională în regim dual. în acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Braşov şi Timişoara şi sunt în proces de amenajare atelierele din Piteşti, Satu Mare şi Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente şi utilaje noi şi performante.Compania se implică în dezvoltarea noilor generaţii de specialişti încă din 2012.
De asemenea, grupul german îşi dezvoltă afacerea în România, investind peste 150 de millioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcţie din Hunedoara şi Braşov au fost deja demarate. În Piteşti va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie şi IT, producţia în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înfiinţată ar putea fi închisă. Investiţia în regiune va continua prin susţinerea sistemului de învăţământ dual, precum şi a programului de internship şi a celui de predare de cursuri iniţiate în cadrul Universităţii Piteşti.
Draxlmaier Group va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din Hunedoara şi Codlea. În Hunedoara, suprafaţa fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Codlea urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producţie în a treia hală. În Timişoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfăşurare pentru a asigura forţa de muncă necesară volumelor de lucru în creştere.
Până acum, compania a investit peste 500 de millioane de euro în România, beneficiind de susţinerea şi implicarea unei echipe de 15.000 de angajaţi.
Draxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a deschis fabrici în Cehia şi Ungaria. După deschiderea uzinei din Piteşti (Lisa Draxlmaier Autopart România), grupul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Codlea, iar în 2003 la Hunedoara. În 2014 germanii au înfiinţat o nouă companie, Sisteme de Producţie Cablaje SRL, cu sediul central în Timişoara şi punct de lucru la Piteşti, care produce piese de schimb şi cablaje.
Cele şase companii Draxlmaier din România au avut în 2015 afaceri totale de 924,3 milioane de lei (circa 208 milioane de euro), un câştig net de peste 40 milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro) şi un număr total mediu de 13.606 angajaţi.

Related posts

Trenul Cluj Napoca – Viena intră în circulaţie

redactia

KUMA România – 20 ani

Ligia Voro

NIS Petrol transmite că ”respectă dreptul de proprietate” acolo unde face prospecțiuni și că oferă despăgubiri

Stefana Muresan

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei 

Ligia Voro

Raul Ciurtin, fostul patron Albalact reinvestește o parte din bani într-un proiect imobiliar în București

Stefana Muresan

Cluj-Napoca: Un antreprenor de 25 ani își folosește bolizii Lamborghini și Ferrari în jocurile pe care le creează

Stefana Muresan

CSALB lansează campania #Conciliatorii

Ligia Voro

Saniya Melnicenco – NIS Petrol, în fruntea Asociației Române a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA)

redactia

Fonduri de peste 17 mil. lei pentru o parcare supraetajată în Oradea

redactia

Medici cu experiență și baze de tratament performante la Aluniș Sovata

Stefana Muresan

Banca Mondială, sprijin pentru proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov

Stefana Muresan

Se reiau lucrările la Aeroportul Braşov

Stefana Muresan

Compania de Apă Someș va alimenta mai multe comune din Cluj

Nora Dumitrescu

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

redactia

8th Black Sea Ports & Shipping 2019

Ligia Voro

Schaeffler România reacționează la scăderea activității din sectorul automotive

Ligia Voro

Parcare de 336 de locuri în centrul Oradiei în valoare de 15 milioane de lei

Traian Dan

Piața auto din România, al cincilea an consecutiv de creștere. Top mărci

redactia

Electro-Mobility 2019: conducerea autonomă este dezvoltată de viitorii experți din domeniu

Stefana Muresan

Trei ofertanți pentru noile autobuze ale Sibiului: japonezii, germanii și turco-românii

Stefana Muresan

Pentru a sprijini tinerii fermieri în vederea achiziționării de teren, Europarlamentarul Daniel Buda propune modelul Prima Fermă

Stefana Muresan

[Enjoy Transylvania!] Noble Castles, the Architectural Jewels of Yore

Transilvania Business

ADR Centru: Contracte de 200% la reabilitarea infrastructurii si 120% la patrimoniu

Stefana Muresan

Raport SVN: Piața rezidențială din Transilvania doboră noi recorduri

Traian Dan

Leave a Comment