Auto Ultimele stiri

Draxlmaier se extinde la Codlea

Compania IMT – Imobiliare Management Transilvania din Codlea, care dezvoltă hale de producție pentru nemții de la Draxlmaier, și-a majorat capitalul social în luna mai cu 18,179 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro). Suma este necesară unei noi etape a dezvoltării fabricii Draexlmaier din Codlea, anunta bizbrasov.ro.
DTR Draxlmaier Sisteme Tehnice Codlea, fabrica din Brașov a concernului german, a încheiat anul trecut cu afaceri de 179,389 milioane de lei (aproape 40 de milioane de euro), în creștere față de anul anterior cu aproape 33% față de business-ul înregistrat în anul anterior. În același timp, profitul companiei a urcat de la 5,71 milioane de lei la 7,25 milioane de lei, numărul mediu de angajași crescând în această perioadă de la 1.356 la 1.611 persoane.
Draxlmaier anunța la începutul acestui an că în 2017 va pune accent în continuare pe dezvoltarea atelierelor-şcoală destinate elevilor de la şcoala profesională în regim dual. în acest moment, există deja două astfel de ateliere, în Braşov şi Timişoara şi sunt în proces de amenajare atelierele din Piteşti, Satu Mare şi Hunedoara. Acestea vor fi dotate cu echipamente şi utilaje noi şi performante.Compania se implică în dezvoltarea noilor generaţii de specialişti încă din 2012.
De asemenea, grupul german îşi dezvoltă afacerea în România, investind peste 150 de millioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere. Lucrările de construcţie din Hunedoara şi Braşov au fost deja demarate. În Piteşti va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie şi IT, producţia în cadrul celei mai noi companii, în timp ce prima companie înfiinţată ar putea fi închisă. Investiţia în regiune va continua prin susţinerea sistemului de învăţământ dual, precum şi a programului de internship şi a celui de predare de cursuri iniţiate în cadrul Universităţii Piteşti.
Draxlmaier Group va investi, până la finele anului, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din Hunedoara şi Codlea. În Hunedoara, suprafaţa fabricii actuale se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017, iar în Codlea urmează ca, în perioada următoare, să înceapă activitatea de producţie în a treia hală. În Timişoara, volumul de lucru este tot mai mare, la fel ca în Satu Mare, unde campania de recrutare demarată anul trecut este în plină desfăşurare pentru a asigura forţa de muncă necesară volumelor de lucru în creştere.
Până acum, compania a investit peste 500 de millioane de euro în România, beneficiind de susţinerea şi implicarea unei echipe de 15.000 de angajaţi.
Draxlmaier a venit în România în anul 1992, la scurt timp după ce a deschis fabrici în Cehia şi Ungaria. După deschiderea uzinei din Piteşti (Lisa Draxlmaier Autopart România), grupul german a început producţia şase ani mai târziu în Satu Mare şi Timişoara, în anul 2000 a urmat uzina din Codlea, iar în 2003 la Hunedoara. În 2014 germanii au înfiinţat o nouă companie, Sisteme de Producţie Cablaje SRL, cu sediul central în Timişoara şi punct de lucru la Piteşti, care produce piese de schimb şi cablaje.
Cele şase companii Draxlmaier din România au avut în 2015 afaceri totale de 924,3 milioane de lei (circa 208 milioane de euro), un câştig net de peste 40 milioane de lei (aproximativ 9 milioane de euro) şi un număr total mediu de 13.606 angajaţi.

Related posts

Consiliul Judeţean Arad atarge 10 milioane de euro pentru drumurile transfrontaliere

redactia

Bistriţa-Năsăud, primul județ la atras bani europeni pentru asfaltarea drumurilor forestiere

Stefana Muresan

Uzina Tenaris a simulat un accident feroviar la Zalău

Nora Dumitrescu

Ford a prezentat SUV-ul Puma, care va fi produs la Craiova

Stefana Muresan

3 new towers for Bucharest

Ionut Oprea

Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească

Ion Surdu

Păltiniș: Abonamente gratuite pentru schiorii care vor folosi autobuzul în locul mașinii

redactia

Un elev român, cel mai bun din lume la Microsoft Word

redactia

O Medalie a Centenarului va ajunge la 100 de personalități printre care Trump, Merkel, Macron

Stefana Muresan

Grupul Agta Record impune noi standarde pe piaţa românească

Stefana Muresan

Vibe Properties lansează Vibe Forward, un proiect rezidențial de amploare amplasat în principalul pol de business din București

Papuc Irina

Spitalul de Psihiatrie “Gheorghe Preda” din Sibiu va fi modernizat și extins

Ligia Voro

MedLife pune în funcțiune propriul laborator de testare Covid-19: capacitatea de procesare – 300 de teste pe zi

Ion Surdu

Laboratoarele de analize medicale, business de succes în România. Profitul a crescut de 6 ori în ultimii 8 ani – analiză Frames

Papuc Irina

Sorina Pintea inaugurează, la Timişoara, cea mai mare Secţie de Mari Arşi din România

Robert Bloancă

Veronica Guşă de Drăgan, cea mai bogată româncă, va construi în Brașov o clinica medicală

Stefana Muresan

Peste 12.000 de hectare de teren vor fi reîmpădurite în 2019; buget de 193 mil. lei

Stefana Muresan

Președinția română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare

redactia

Investiție de 15 milioane de euro în infrastructura verde din Craiova, finanțată de BERD

redactia

Unde se cazează turiștii: 13,3 milioane de persoane au vizitat România în 2019, iar majoritatea preferă hotelurile

Papuc Irina

Lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, aproape finalizat de Tirrena Scavi

Stefana Muresan

Americanii de la PHI Group, plan complex de investiții în Transilvania, după achiziții în Vietnam și Thailanda

Stefana Muresan

Conferința directorilor generali ai aeroporturilor membre în AAR  

Ligia Voro

Dentotal își mută centrul de distribuție la ELI PARK 1

Papuc Irina

Leave a Comment