Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Tags: , ,

Gigantul industrial american Caterpillar este primul câștigător al uneia dintre licitațiile majore organizate de Transgaz, pentru proiectul construcției secțiunii românești a conductei internaționale BRUA, susține profit.ro.
O subsidiară înregistrată în Belgia a grupului american, Solar Turbines SA, va furniza Transgaz compresoare centrifugale cu turbine de gaz pentru cele trei stații de comprimare a gazelor din componența conductei, adjudecându-și în acest sens, în urmă cu o săptămână, un contract în valoare totală de peste 45 milioane euro, cu tot cu TVA. Valoarea achiziției fusese estimată inițial la peste 56 milioane euro, cu TVA inclusă. Contractul are durata de 3 ani de la atribuire și presupune livrarea de unități de comprimare complete, inclusiv punerea în funcțiune a acestora. Proiectul conductei BRUA prevede execuția a trei stații de comprimare pe traseul acesteia, localizate la Podișor (județul Giurgiu), Bibești (Gorj) și Jupa (Caraș-Severin), licitația fiind în desfășurare.
Subsidiara belgiană a Caterpillar a participat la licitația organizată de Transgaz în asociere cu firma românească Sutech SRL din Mediaș, susține sursa citată.
Transgaz va semna, pe 9 septembrie, la Budapesta, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene contractul final pentru grantul în valoare de 179 milioane euro, pentru dezvoltarea proiectului BRUA.
“BRUA va fi un pol de dezvoltare economică a României, o relansare a industriei pe orizontală. Va crea circa 4.000 – 5.000 de locuri de muncă pe durata executării proiectului şi va crea pe durată nedeterminată circa 300 – 400 locuri de muncă”, a declarant, în urmă cu două zile, Ion Sterian, preşedintele Consiliului de Administraţie al Transgaz, citat de evz.ro.

Exit mobile version