Energie Sibiu Ultimele stiri

Proiectul BRUA al Transgaz, un pas important

Gigantul industrial american Caterpillar este primul câștigător al uneia dintre licitațiile majore organizate de Transgaz, pentru proiectul construcției secțiunii românești a conductei internaționale BRUA, susține profit.ro.
O subsidiară înregistrată în Belgia a grupului american, Solar Turbines SA, va furniza Transgaz compresoare centrifugale cu turbine de gaz pentru cele trei stații de comprimare a gazelor din componența conductei, adjudecându-și în acest sens, în urmă cu o săptămână, un contract în valoare totală de peste 45 milioane euro, cu tot cu TVA. Valoarea achiziției fusese estimată inițial la peste 56 milioane euro, cu TVA inclusă. Contractul are durata de 3 ani de la atribuire și presupune livrarea de unități de comprimare complete, inclusiv punerea în funcțiune a acestora. Proiectul conductei BRUA prevede execuția a trei stații de comprimare pe traseul acesteia, localizate la Podișor (județul Giurgiu), Bibești (Gorj) și Jupa (Caraș-Severin), licitația fiind în desfășurare.
Subsidiara belgiană a Caterpillar a participat la licitația organizată de Transgaz în asociere cu firma românească Sutech SRL din Mediaș, susține sursa citată.
Transgaz va semna, pe 9 septembrie, la Budapesta, cu reprezentanţi ai Comisiei Europene contractul final pentru grantul în valoare de 179 milioane euro, pentru dezvoltarea proiectului BRUA.
“BRUA va fi un pol de dezvoltare economică a României, o relansare a industriei pe orizontală. Va crea circa 4.000 – 5.000 de locuri de muncă pe durata executării proiectului şi va crea pe durată nedeterminată circa 300 – 400 locuri de muncă”, a declarant, în urmă cu două zile, Ion Sterian, preşedintele Consiliului de Administraţie al Transgaz, citat de evz.ro.

Related posts

Aproximativ 300 de specialisti, la Congresul european de patologie veterinară organizat de USAMV Cluj

redactia

Aeroportul din Baia Mare își face terminal de 24 de milioane de euro

Nora Dumitrescu

KUMA România – 20 ani

Ligia Voro

Leave a Comment