"Porc Crescut Româneşte”, program lansat la iniţiativa fermierilor români şi a asociaţiilor de zootehnişti

Fermierii români au lansat iniţiativa „Porc Crescut Româneşte”, în cadrul unui eveniment la care au participat importanţi crescători de porc, reprezentanţi ai autorităţilor (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ANSVSA, AFIR) şi asociaţiile de profil.
Programul lansat sub denumirea „Porc Crescut Româneşte” este o iniţiativă a fermierilor români care îşi propune să redea cărnii de porc autohton supremaţia pe masa consumatorilor prin informarea acestora asupra calităţii cărnii de porc de la noi şi implicarea românilor în susţinerea producţiei locale. Fermierii îşi propun astfel să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că porcul crescut în România este pe cale să dispară de pe masa românilor.
Programul naţional „Porc Crescut Româneşte” este un proiect iniţiat de cele mai importante asociaţii de profil: Cooperativa Ţara Mea, Federaţia Naţională Pro Agro, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociaţia Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suinelor, Asociaţia InfoCons, Asociaţia AgroInteligenţa şi Centrul pentru Management Agricol.
„Uniunea Europeană este un exportator net de carne de porc, dar România este un importator net – aproximativ 50% din carnea de porc din comerţul modern şi tradiţional este importată”, a subliniat Ioan Ladoşi, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, citat de Mediafax.

Exit mobile version