Fermierii români au lansat iniţiativa „Porc Crescut Româneşte”, în cadrul unui eveniment la care au participat importanţi crescători de porc, reprezentanţi ai autorităţilor (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ANSVSA, AFIR) şi asociaţiile de profil.
Programul lansat sub denumirea „Porc Crescut Româneşte” este o iniţiativă a fermierilor români care îşi propune să redea cărnii de porc autohton supremaţia pe masa consumatorilor prin informarea acestora asupra calităţii cărnii de porc de la noi şi implicarea românilor în susţinerea producţiei locale. Fermierii îşi propun astfel să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că porcul crescut în România este pe cale să dispară de pe masa românilor.
Programul naţional „Porc Crescut Româneşte” este un proiect iniţiat de cele mai importante asociaţii de profil: Cooperativa Ţara Mea, Federaţia Naţională Pro Agro, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România, Asociaţia Fermierilor cu Investiţii în Sectorul Suinelor, Asociaţia InfoCons, Asociaţia AgroInteligenţa şi Centrul pentru Management Agricol.
„Uniunea Europeană este un exportator net de carne de porc, dar România este un importator net – aproximativ 50% din carnea de porc din comerţul modern şi tradiţional este importată”, a subliniat Ioan Ladoşi, Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, citat de Mediafax.
Citește și:
Inovația strategică susține agricultura rezilientă și producția alimentară
Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile și reziliente. Aceasta este poziția Teresei…
7 decembrie 2023
Hibrizii Pioneer – stabilitate și adaptabilitate
Un subiect foarte des discutat si vehiculat în sfera agricolă este sensibilitatea porumbului la condițiile de climă și…
6 decembrie 2023
Corteva cultivă viitorul prin soluții inovatoare pentru recolte durabile
Cu ocazia Zilei Mondiale a Solului pe 5 decembrie, atenția lumii se concentrează asupra importanței sănătății acestuia și…
5 decembrie 2023
AZOMUREȘ. Industrie sustenabilă pentru agricultură sustenabilă
O provocare cheie pentru sectorul agricol din zilele noastre este asigurarea hranei pentru o populație globală în creștere,…
4 decembrie 2023
Echipa Complexului President a câștigat trofeul „D’ale porcului” în întrecerea profesioniștilor
Un elev de la Colegiul Tehnic Mihai Viteazul a câștigat un curs basic în valoare de 1.600 de…
4 decembrie 2023
Laptele de pasăre reinterpretat la Cluj, premiat ca afacere inovativă
Echipele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj au obținut trei premii I la competiția ”Inițierea…
4 decembrie 2023
Purcari Wineries a venit după investitori la Cluj
Producătorul de vinuri și-a prezentat perspectivele de viitor în cadrul hub-ului investitorilor la bursă. Invest Club Cluj (ICC)…
3 decembrie 2023
Echipa din Valea lui Mihai a câștigat trofeul „D’ale porcului” ediția a X-a
După ce sâmbătă, 2 decembrie, în cadrul Ediţiei a X-a a Festivalului-concurs „D’ale porcului” s-au întrecut echipele de…
3 decembrie 2023
Zi de Zi știri economice:
