Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Grupul de firme Karpaten Meat din Sibiu, o afacere cu acţionariat elveţiano-german, a produs şi vândut anul trecut carne de vită de circa 10 mil. euro, aproape dublu faţă de anul precedent, potrivit zf.ro.
Investitorii elveţieni şi germani deţin un efectiv de 8.000 de bovine rasa Aberdeen Angus în cinci ferme în zona Văii Hărtibaciului, judeţul Sibiu şi exploatează circa 10.000 de hectare de păşuni şi teren agricol.
Jumătate din marfa Karpaten Meat, bovine vii şi carne de vită, este comercializată în România, în restaurante, mă­celării, în reţeaua de magazine Carrefour şi prin propriul ma­gazin online. Cealaltă jumătate ajunge la export în mai multe ţări din Europa de Vest, potrivit reprezentanţilor grupului.
Carnea de vită premium Angus este comercializată în Europa de Vest, respectiv în Elveţia, Germania, Olanda, dar şi alte ţări. Ca procente din total volum, anul trecut exportul se situa la 50% din total marfă, faţă de 80% acum doi ani. În 2017, Karpaten Meat şi-a lansat propriul magazin online, prin care comercializează carne de vită proaspătă în toată ţara.
Carnea este transportată în cutii frigorifice returnabile, prin intermediul companiilor de curierat, şi ajunge la clientul final în 3-5 zile de la plasarea comenzii. O cutie de carne de vită Angus de cinci kilograme costă între 250 lei şi 500 lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei.
Sursa foto: karpaten-meat.com

Exit mobile version