Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Karpaten Meat din Sibiu, 10 mil. euro din afaceri cu bovine

Grupul de firme Karpaten Meat din Sibiu, o afacere cu acţionariat elveţiano-german, a produs şi vândut anul trecut carne de vită de circa 10 mil. euro, aproape dublu faţă de anul precedent, potrivit zf.ro.
Investitorii elveţieni şi germani deţin un efectiv de 8.000 de bovine rasa Aberdeen Angus în cinci ferme în zona Văii Hărtibaciului, judeţul Sibiu şi exploatează circa 10.000 de hectare de păşuni şi teren agricol.
Jumătate din marfa Karpaten Meat, bovine vii şi carne de vită, este comercializată în România, în restaurante, mă­celării, în reţeaua de magazine Carrefour şi prin propriul ma­gazin online. Cealaltă jumătate ajunge la export în mai multe ţări din Europa de Vest, potrivit reprezentanţilor grupului.
Carnea de vită premium Angus este comercializată în Europa de Vest, respectiv în Elveţia, Germania, Olanda, dar şi alte ţări. Ca procente din total volum, anul trecut exportul se situa la 50% din total marfă, faţă de 80% acum doi ani. În 2017, Karpaten Meat şi-a lansat propriul magazin online, prin care comercializează carne de vită proaspătă în toată ţara.
Carnea este transportată în cutii frigorifice returnabile, prin intermediul companiilor de curierat, şi ajunge la clientul final în 3-5 zile de la plasarea comenzii. O cutie de carne de vită Angus de cinci kilograme costă între 250 lei şi 500 lei, potrivit datelor de pe site-ul companiei.
Sursa foto: karpaten-meat.com

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

DJ ce leagă Timișoara de Autostrada A1, prin Dumbrăvița, modernizat și lărgit la 4 benzi cu finanțare europeană

Articolul următor

Liceul German, redeschis la Sebeș, orașul cu investiții de peste 1 mld. de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv care stagnează de două decenii.
Citeste mai mult

20 de ani pentru o groapă

Diriguitorii Spitalului Regional de Urgență (SRU) Cluj vor să construiască la foc automat, în patru ani, un obiectiv…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share