Alba Ultimele stiri

Liceul German, redeschis la Sebeș, orașul cu investiții de peste 1 mld. de euro

La Sebeş, orașul din Alba în care șomajul este aproape zero, se învață ”nemțește”. După 25 de ani, acolo a fost redeschis Liceul German. Demersul a fost influenţat şi de faptul că mulţi investitori străini au deschis fabrici în zonă şi cauta angajaţi care vorbesc fluent limba lui Goethe, anunță protv.ro.
În zona Sebeșului, nemţii şi austriecii au deschis mai multe fabrici, aşa că, pe mulţi tineri, Liceul German îi ajută enorm.
Pe lângă examenele de absolvire pe care le susţin elevii care termină şcolile cu predare în limba română, tinerii de la acest liceu dau o probă în plus, cea de limba germană.
Autorităţile speră ca reînfiinţarea Liceului German reprezintă o şansă în plus că situaţia să menţină și în continuare rata șomajului la cel mai scăzut nivel.
Numai Daimler AG, constructorul german care deţine Mercedes-Benz, a investit 300 de milioane de euro în extinderea fabricii pe care o deţine la Sebeş (parte a subsidiarei Star Transmission), aceasta fiind cea mai mare investiţie din industria componentelor auto în ultimii ani. În total, investiţiile făcute în acest judet de către companii precum Daimler, Holzindustrie sau Kronospan au totalizat peste un miliard de euro.

Related posts

Suprafaţa agricolă declarată la APIA Mureş, în creştere

Ligia Voro

BRAȘOVUL, ÎNTRE CERCETARE ȘI TEHNOLOGIE

redactia

2019 – anul marilor schimbari. Apare Dacia cu motor de Mercedes

redactia

Leave a Comment