Wielpütz Automotive, furnizor pentru pentru Daimler, Volkswagen, BMW sau Ford, a început construcția fabricii de la Craiova. Investiție de 10 mil. euro și 300 de noi locuri de muncă

Wielpütz Automotive din Germania, cu o tradiţie de peste 100 de ani în domeniul producţiei de componente pentru industria auto, a început construcția unei fabrici în al doilea Parc Industrial din Bănie, High-Tech Industry Park.
Compania este furnizor pentru nume importante din industria auto, precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors sau Ford.
„Ne-am hotărât să investim aici în decembrie 2017, iar în ianuarie 2018 am semnat deja contractul. (…) Am achiziţionat 31.000 mp în ianuarie, hala de producție are o amprentă la sol planificată de 7.000 mp, iar investiția totală în prima fază este de cinci milioane de euro. Lansarea producției ar urma să aibă loc la 1 septembrie 2018 pentru Audi. La sfârșitul anului vom avea circa 60 de angajați, iar în 2019, peste 300“, a spus Dieter Hallabrin, Plant Manager Craiova.
Reprezentanții Wielpütz Automotive Germania au spus că aceasta este prima investiție pe care o fac în afara granițelor și au ales Craiova datorită infrastructurii.
Investiţia se ridică la 10 milioane euro.

Exit mobile version