Auto Investitii Ultimele stiri

Wielpütz Automotive, furnizor pentru pentru Daimler, Volkswagen, BMW sau Ford, a început construcția fabricii de la Craiova. Investiție de 10 mil. euro și 300 de noi locuri de muncă

Wielpütz Automotive din Germania, cu o tradiţie de peste 100 de ani în domeniul producţiei de componente pentru industria auto, a început construcția unei fabrici în al doilea Parc Industrial din Bănie, High-Tech Industry Park.
Compania este furnizor pentru nume importante din industria auto, precum Daimler, Volkswagen, BMW, General Motors sau Ford.
„Ne-am hotărât să investim aici în decembrie 2017, iar în ianuarie 2018 am semnat deja contractul. (…) Am achiziţionat 31.000 mp în ianuarie, hala de producție are o amprentă la sol planificată de 7.000 mp, iar investiția totală în prima fază este de cinci milioane de euro. Lansarea producției ar urma să aibă loc la 1 septembrie 2018 pentru Audi. La sfârșitul anului vom avea circa 60 de angajați, iar în 2019, peste 300“, a spus Dieter Hallabrin, Plant Manager Craiova.
Reprezentanții Wielpütz Automotive Germania au spus că aceasta este prima investiție pe care o fac în afara granițelor și au ales Craiova datorită infrastructurii.
Investiţia se ridică la 10 milioane euro.

Related posts

Primul laborator de tehnologii cloud, deschis la Universitatea de Vest Timișoara cu sprijinul Microsoft

redactia

Italia are un Consulat Onorific la Cluj

redactia

« Zilele Siguranţei Rutiere Michelin » dau prioritate la distracție prin respectarea bunelor practici ale mobilității prezentului şi viitorului

Stefana Muresan

Leave a Comment