Auto Industrie Ultimele stiri

Concernul japonez Nidec, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, în Argeș

Concernul japonez Nidec a inaugurat joi, în oraşul Ştefăneşti din judeţul Argeş, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.
Nidec Global Appliance România a fost înfiinţată în anul 2016, când grupul japonez a achiziţionat de la omul de afaceri George Copos societatea Ana Imep de la Ştefăneşti.
“Un motiv pentru care am decis să deschidem o capacitate de producţie aici a fost acela că noi considerăm că în România este un mediu propice pentru afaceri. Al doilea motiv a fost găsirea unui spaţiu potrivit, în care să putem dezvolta afacerea”, a spus Valter Taranzano, CEO Nidec Global Appliance Division, la festivitatea de inaugurare a noii capacităţi de producţie, citat de Agerpres.
El a adăugat că în fabrica de la Ştefăneşti, o investiţie de câteva zeci de milioane de euro până în prezent, lucrează deja 500 de oameni, iar în doi ani se preconizează ca numărul angajaţilor să treacă de o mie, chiar dacă personalul este din ce în ce mai dificil de găsit.
“Nu este încă la fel de dificil ca în alte ţări din Europa de est, dar este destul de dificil. Problema principală nu este să pui mâna pe un angajat, ci să-l păstrezi. (…) Însă noi avem o politică foarte bună pentru a-şi păstra angajaţii”, a precizat Taranzano.
Shigenobu Nagamori, fondatorul Nidec, s-a referit şi el la dificultatea de a găsi personal calificat, motiv pentru care s-a decis automatizarea unei mari părţi din procesul de producţie.
“În momentul de faţă suntem preocupaţi să facem rost de oameni şi acesta este motivul pentru care am încercat să automatizăm cât am putut încă de la început. Dacă am fi găsit oameni mai mulţi, nu am fi avut nevoie de automatizări. (…) Românii sunt cei mai mulţi serioşi şi am înţeles că vom putea fi sprijiniţi şi de autorităţi. Cred că România este o ţară care prezintă bune oportunităţi pentru investiţii”, a spus Nagamori.
El a adăugat că Nidec a avut anul trecut o cifră de afaceri la nivel global de 14 miliarde de dolari, iar profitul a reprezentat 13% din această sumă.
La festivitatea de inaugurare au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm și ambasadorul Japoniei, Kisaburo Ishii.
Nidec Corporation a fost înfiinţată în Kyoto, Japonia, în anul 1973. In prezent, operează în peste 40 de ţări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii ce au un număr total de 110.000 de angajaţi.
Concernul japonez Nidec mai deţine în România firma Nidec ASI Ro din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer si Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate în anul 2016 la Oradea.

Related posts

Un startup românesc ce a produs un motor de căutare cu tehnologia machine learning primeşte o finanţare de 1,5 milioane dolari

Ion Surdu

Fermierii bihoreni, pe locul doi pe țară la solicitări de subvenții de la APIA

Traian Dan

Finanțare de 370 mil. lei pentru Autostrada Cluj Vest (Gilau) – Nadaselu

redactia

Hirschmann România pregătită pentru noi proiecte

redactia

Clase cu profil aeronautic la Brașov, proiect susținut de Airbus Helicopters, Transylvania Aerospace Cluster și Ambasada Franței

Stefana Muresan

Compania Canadiană Celestica face concedieri colective la Borş

Traian Dan

Se anulează marile festivaluri ale Clujului: Untold, Electric Castle, Jazz in the Park

Nora Dumitrescu

Evgeny Nikolsky, noul General Manager al JTI România, Moldova și Bulgaria

Ligia Voro

„Mintea” roboțelului Zora, care va sprijini bolnavii de Alzheimer și demență, proiectat de cercetători români la UTCN

redactia

Lanțul de showroom-uri Divani & Sofa, reactivat în Transilvania

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] Brașov County, a Top Destination in Romania

Transilvania Business

Agrotehnologia din Finlanda crește productivitatea și creează noi oportunități de afaceri

redactia

Acces la finanțare pentru IMM-uri, autorități locale sau proiecte de infrastructură. Statul vrea să creeze Banca Națională de Dezvoltare

Ion Surdu

Felix Stroe, președintele Asociației Române a Apei: „Necesarul total de investiții la nivel național depășește 20 de miliarde de euro”

Ion Surdu

Bela Varga, Director General al TeraGlass

Ligia Voro

Consiliul Investitorilor Străini: Piața muncii are nevoie de politici atent cântărite și dezbătute

redactia

Biserica Densuş din Hunedoara, cea mai veche biserică de piatră din ţară

Stefana Muresan

Hidroelectrica va moderniza hidroagregatul nr. 2 CHE Dăești

Ligia Voro

„La Hanul Cald”, tradiționalul îmbinat armonios cu relaxarea și buna dispoziție

redactia

Bănățenii vor putea merge la Belgrad pe autostradă. Studiu de fezabilitate pentru autostrada Timişoara – Moraviţa

redactia

O asociere din cinci firme va reabilita Baza La Terenuri din Cluj

Nora Dumitrescu

Transelectrica anunţă deblocarea, după zece ani, a unei investiţii de peste 83 milioane lei, LEA 400 kV Oradea-Bekescsaba

Stefana Muresan

72% dintre antreprenori nu au încredere în instituțiile statului

Traian Dan

MINDTHEGAP. În lumea tapetului, abajururilor și a textilelor care cuvântă

Ligia Voro

Leave a Comment