Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concernul japonez Nidec, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România, în Argeș

Concernul japonez Nidec a inaugurat joi, în oraşul Ştefăneşti din judeţul Argeş, cea mai mare fabrică de motoare electrice din România.
Nidec Global Appliance România a fost înfiinţată în anul 2016, când grupul japonez a achiziţionat de la omul de afaceri George Copos societatea Ana Imep de la Ştefăneşti.
“Un motiv pentru care am decis să deschidem o capacitate de producţie aici a fost acela că noi considerăm că în România este un mediu propice pentru afaceri. Al doilea motiv a fost găsirea unui spaţiu potrivit, în care să putem dezvolta afacerea”, a spus Valter Taranzano, CEO Nidec Global Appliance Division, la festivitatea de inaugurare a noii capacităţi de producţie, citat de Agerpres.
El a adăugat că în fabrica de la Ştefăneşti, o investiţie de câteva zeci de milioane de euro până în prezent, lucrează deja 500 de oameni, iar în doi ani se preconizează ca numărul angajaţilor să treacă de o mie, chiar dacă personalul este din ce în ce mai dificil de găsit.
“Nu este încă la fel de dificil ca în alte ţări din Europa de est, dar este destul de dificil. Problema principală nu este să pui mâna pe un angajat, ci să-l păstrezi. (…) Însă noi avem o politică foarte bună pentru a-şi păstra angajaţii”, a precizat Taranzano.
Shigenobu Nagamori, fondatorul Nidec, s-a referit şi el la dificultatea de a găsi personal calificat, motiv pentru care s-a decis automatizarea unei mari părţi din procesul de producţie.
“În momentul de faţă suntem preocupaţi să facem rost de oameni şi acesta este motivul pentru care am încercat să automatizăm cât am putut încă de la început. Dacă am fi găsit oameni mai mulţi, nu am fi avut nevoie de automatizări. (…) Românii sunt cei mai mulţi serioşi şi am înţeles că vom putea fi sprijiniţi şi de autorităţi. Cred că România este o ţară care prezintă bune oportunităţi pentru investiţii”, a spus Nagamori.
El a adăugat că Nidec a avut anul trecut o cifră de afaceri la nivel global de 14 miliarde de dolari, iar profitul a reprezentat 13% din această sumă.
La festivitatea de inaugurare au fost prezenţi ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm și ambasadorul Japoniei, Kisaburo Ishii.
Nidec Corporation a fost înfiinţată în Kyoto, Japonia, în anul 1973. In prezent, operează în peste 40 de ţări, prin intermediul a aproximativ 300 de companii ce au un număr total de 110.000 de angajaţi.
Concernul japonez Nidec mai deţine în România firma Nidec ASI Ro din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, preluată indirect în 2013 prin achiziţia companiei italiene Ansaldo. De asemenea, Nidec a cumpărat diviziile Leroy-Somer si Control Tehniques ale grupului american Emerson, inaugurate în anul 2016 la Oradea.

Total
0
Shares
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Trei autostrăzi, realizate prin parteneriat public-privat

Articolul următor

Wielpütz Automotive, furnizor pentru pentru Daimler, Volkswagen, BMW sau Ford, a început construcția fabricii de la Craiova. Investiție de 10 mil. euro și 300 de noi locuri de muncă

Citește și:
Citeste mai mult

La Cluj apartamentele se cumpără cu banii jos

Dezvoltatorul imobiliar Călin Vișan arată că majoritatea locuințelor din zona Clujului sunt cumpărate din fondurile proprii ale investitorilor.…
Zi de Zi știri economice:
Total
0
Share