Fabrica de medicamente Hyperion din Iași, achiziționată de investitori din Bulgaria și Belarus

Una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din regiunea Moldovei a fost cedata catre o companie privata in spatele careia se afla mai multi investitori straini. Producatorul iesean de produse farmaceutice, SC Hyperion SA, a fost vandut complet unor investitori straini. Societatea infiintata înca din anul 1993 a fost cedata recent catre Rompharm Company Otopeni.

 

Potrivit Buna ziua, Iasi, Rompharm Company, controlata de mai multi oameni de afaceri din Bulgaria si Belarus, a achizitionat toate actiunile firmei din Iasi, asta la scurt timp dupa ce Societatea de Investitii Financiare Moldova a cedat la randul ei actiunile detinute in cadrul companiei. Practic, la finalul anului trecut, SIF Moldova a cedat cele 29 la suta din actiunile detinute la Hyperion SA pentru o suma de 770.000 lei.

Potrivit publicației citate, valoarea tranzactiei se ridica la aproape 2,5 milioane de lei, iar in actionariatul firmei Rompharm Company se afla Georgiev Venelin Stoyanov (Bulgaria) – 41,55 la suta din actiuni; Shikov Tencho Latchezarov (Bulgaria) – 41,55 la suta din actiuni; Andrei Senatau (Belarus) – 14,65 procente din actiuni, precum si cetatenii romani Mihai-Florentiu Barbu si Domnica Serbanescu. Ca administratori ai companiei figureaza Venelin Stoyanov Georgiev, alaturi de Aida Georgiev.

Exit mobile version