Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fabrica de medicamente Hyperion din Iași, achiziționată de investitori din Bulgaria și Belarus

Una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din regiunea Moldovei a fost cedata catre o companie privata in spatele careia se afla mai multi investitori straini. Producatorul iesean de produse farmaceutice, SC Hyperion SA, a fost vandut complet unor investitori straini. Societatea infiintata înca din anul 1993 a fost cedata recent catre Rompharm Company Otopeni.

 

Potrivit Buna ziua, Iasi, Rompharm Company, controlata de mai multi oameni de afaceri din Bulgaria si Belarus, a achizitionat toate actiunile firmei din Iasi, asta la scurt timp dupa ce Societatea de Investitii Financiare Moldova a cedat la randul ei actiunile detinute in cadrul companiei. Practic, la finalul anului trecut, SIF Moldova a cedat cele 29 la suta din actiunile detinute la Hyperion SA pentru o suma de 770.000 lei.

Potrivit publicației citate, valoarea tranzactiei se ridica la aproape 2,5 milioane de lei, iar in actionariatul firmei Rompharm Company se afla Georgiev Venelin Stoyanov (Bulgaria) – 41,55 la suta din actiuni; Shikov Tencho Latchezarov (Bulgaria) – 41,55 la suta din actiuni; Andrei Senatau (Belarus) – 14,65 procente din actiuni, precum si cetatenii romani Mihai-Florentiu Barbu si Domnica Serbanescu. Ca administratori ai companiei figureaza Venelin Stoyanov Georgiev, alaturi de Aida Georgiev.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața de produse artizanale conservate, în formare. Cele mai cunoscute branduri

Articolul următor

Sistem GPS în autobuzele din Alba Iulia. Călătorii pot vedea în timp real traseul și succesiunea stațiilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share