Infrastructură, sănătate și IT, priorități strategice pentru Oradea în 2019

În 2019, direcția principală de dezvoltare pentru Oradea rămâne accesarea fondurilor europene. Municipalitatea susține mai multe proiecte urbanistice, intenționează să investească în aparatură performantă pentru spitale, să consolideze creșterea economică a orașului, dar și să păstreze forța de muncă pe plan local, scrie publicatia presshub.ro.

Accesarea banilor europeni i-a permis municipiului să își tripleze fondurile de investiții în ultimii ani, motiv pentru care municipalitatea este decisă să continue pe această direcție.

În urma analizării situației economice a municipiului Oradea, în urma analizării portofoliului de proiecte pe care le avem câștigate sau pe care le avem în momentul de față depuse spre finanțare, am identificat cinci priorități pe care ne propunem să le urmărim anul acesta. Acesta sunt: accesarea fondurilor europene, susținerea proiectelor strategice ale municipiului Oradea, achiziția de aparatură performantă și crearea de condiții mai bune în spitalele din Oradea, revigorarea zonei centrale și creșterea economică a orașului”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea

Principala sursă de finanțare a proiectelor orașului a fost și va rămâne în continuare accesarea fondurilor nerambursabile.

Continuarea aici
Exit mobile version