Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Infrastructură, sănătate și IT, priorități strategice pentru Oradea în 2019

În 2019, direcția principală de dezvoltare pentru Oradea rămâne accesarea fondurilor europene. Municipalitatea susține mai multe proiecte urbanistice, intenționează să investească în aparatură performantă pentru spitale, să consolideze creșterea economică a orașului, dar și să păstreze forța de muncă pe plan local, scrie publicatia presshub.ro.

  • Cu toate că Autostrada Transilvania este mai degrabă un proiect pe hârtie decât unul în desfășurare, Primăria Oradea are deja pus la punct planul unei legături directe cu autostrada care va trece la 15 km de municipiu.
  • Oradea are o caracteristică aparte, fiind singurul municipiu de județ din România în care toate spitalele sunt în gestionarea primăriei, prin urmare municipalitatea vrea să investească masiv în următorii doi ani în spitale.
  • Reabilitarea clădirilor și a zonei centrale va continua în 2019. În primăvară vor începe lucrările pe malul stâng al Crișului Repede, zona Pieței Ferdinand, între Teatrul Regina Maria și Podul de lângă Primăria Oradea.
  • În ceea ce privește IT-ul, Oradea este conștientă că nu va putea concura cu Cluj-Napoca pe acest domeniu, dar își dorește să se transforme într-un hub informațional pentru a-și păstra IT-iștii în municipiu.
  • Componente esențiale ale dezvoltării, legăturile orașului trebuie dezvoltate sau îmbunătățite. În acest scop, municipalitatea vrea să intre în acționariatul Aeroportului Oradea (gestionat de Consiliul Județean Bihor) și să facă demersuri pentru electrificarea liniei care leagă orașul de Cluj-Napoca și Arad.

Accesarea banilor europeni i-a permis municipiului să își tripleze fondurile de investiții în ultimii ani, motiv pentru care municipalitatea este decisă să continue pe această direcție.

În urma analizării situației economice a municipiului Oradea, în urma analizării portofoliului de proiecte pe care le avem câștigate sau pe care le avem în momentul de față depuse spre finanțare, am identificat cinci priorități pe care ne propunem să le urmărim anul acesta. Acesta sunt: accesarea fondurilor europene, susținerea proiectelor strategice ale municipiului Oradea, achiziția de aparatură performantă și crearea de condiții mai bune în spitalele din Oradea, revigorarea zonei centrale și creșterea economică a orașului”, a declarat Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea

Principala sursă de finanțare a proiectelor orașului a fost și va rămâne în continuare accesarea fondurilor nerambursabile.

Continuarea aici
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Jean Valvis va lansa un film de promovare a Româ­niei. Aqua Carpatica a ajuns pe 14 pieţe externe şi la vânzări de 75 mil. euro

Articolul următor

CNAIR anunţă constructorii pentru cea mai aşteptată autostradă din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
„Light Up your Winter Holidays” se derulează la Iulius Mall Cluj cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei orchestrat de Moș Crăciun și acompaniat de un concert de colinde.
Citeste mai mult

Circus Christmas, în Iulius Mall Cluj

„Light Up your Winter Holidays” se derulează la Iulius Mall Cluj cu Circus Christmas, într-un regal al bucuriei…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share