Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

Statul român pregătește o investiție majoră, cea mai mare din ultimele trei decenii în domeniul combaterii inundațiilor. Este vorba despre securizarea celui mai mare lac din județul Satu Mare – de la Călinești Oaș, respectiv reamenajarea unor râuri. Proiectul este cu atât mai important cu cât de acest proiect depinde și Ungaria, în condițiile în care apele din nord-vestul României se scurg înspre țara vecină. Astfel, pentru a nu inunda câmpiile din nord-estul Ungariei, o parte din apă trebuie reținută în județul Satu Mare. 

 

Proiectul va fi depus în cel mai scurt timp spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și are o valoare de aproape 50.000.000 euro.

Principalele lucrări care vor fi executate vizează reabilitarea și punerea în siguranță a barajului de la Călinești-Oaș, realizarea unei acumulări nepermanente de tip polder în zona Dimoșag, supraînălțarea digurilor existente, consolidări de maluri și alte lucrări de apărare de-a lungul râului Tur, a afluenților Talna și Turț, potrivit presasm.ro.

 

Exit mobile version