Transilvania Business
Investitii Satu-Mare Ultimele stiri

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

Statul român pregătește o investiție majoră, cea mai mare din ultimele trei decenii în domeniul combaterii inundațiilor. Este vorba despre securizarea celui mai mare lac din județul Satu Mare – de la Călinești Oaș, respectiv reamenajarea unor râuri. Proiectul este cu atât mai important cu cât de acest proiect depinde și Ungaria, în condițiile în care apele din nord-vestul României se scurg înspre țara vecină. Astfel, pentru a nu inunda câmpiile din nord-estul Ungariei, o parte din apă trebuie reținută în județul Satu Mare. 

 

Proiectul va fi depus în cel mai scurt timp spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare și are o valoare de aproape 50.000.000 euro.

Principalele lucrări care vor fi executate vizează reabilitarea și punerea în siguranță a barajului de la Călinești-Oaș, realizarea unei acumulări nepermanente de tip polder în zona Dimoșag, supraînălțarea digurilor existente, consolidări de maluri și alte lucrări de apărare de-a lungul râului Tur, a afluenților Talna și Turț, potrivit presasm.ro.

 

Comentarii

Comentarii

Related posts

Forumul Marilor Dezvoltatori DEVO

Ionut Oprea

Top cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Occident, datorită investițiilor și atragerii fondurilor europene

Stefana Muresan

Mihai Daraban: „Turcia este cel mai important partener comercial al României dintre statele non UE”

redactia

Comentarii

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More