Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fonduri europene în valoare de 610 milioane de euro au fost atrase în 10 ani, în Oradea, de 18 specialiști

Nu mai puțin de 610 milioane de euro este valoarea proiectelor cu finanțare europeană pe care au reușit să le atragă în ultimii 10 ani specialiștii Primăriei din Oradea. Este vorba despre cei 18 funcționari ai Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

 

Sumele pe care au reușit să le acceseze au schimbat total fața municipiului și au permis realizarea unor investiții în economia și infrastructura locală, informează Digi24.

Mircea Mălan, viceprimar al municipiului Oradea: “Să ne imaginăm cum ar fi arătat parcul industrial, dacă nu ar fi fost amenajat la nivelul la care se află astăzi cu fonduri europene.”

Marius Moş, directorul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională: “Era, practic, câmp acolo şi a trebuit să batem terenul pe jos, prin zăpadă, ca să se convingă că lucrurile sunt aşa cum au fost prezentate.”

Mircea Mălan, viceprimar al municipiului Oradea: “Cum ar fi arătat sistemul de termoficare a oraşului dacă nu am fi reuşit să înlocuim centrala?”

Marius Moş, directorul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională: “În cazul construirii aquapark-ului colegii au mers la ADR Nord-Vest şi au stat la coadă noaptea ca să depună proiectul că era pe principiul primul venit primul servit.”

În 2018, Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională a finalizat trei proiecte, printre care cel mai important a fost reabilitarea sistemului de termoficare urbană, preizează sursa citată.

Pentru acest an, specialiștii Primăriei Oradea și-au propus realizarea unui proiect de cumpărarea a 10 tramvaie noi cu aproximativ 19 milioane de euro, dar şi 10 autobuze hibrid în valoare de 5 milioane de euro. Alte proiecte importante sunt realizarea zonei pietonale de pe strada Aurel Lazăr, modernizarea Pieţei Ferdinand, construirea unui ambulatoriu UPU-SMURD, dar şi eficientizarea energetică a celor două spitale din oraş.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Satu Mare: Investiție de aproape 50 milioane de euro în domeniul combaterii inundațiilor

Articolul următor

Turcii de la Kastamonu au numit un român la conducerea fabricii de prelucrare a lemnului din Reghin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share