Industrie Mureș Ultimele stiri

Turcii de la Kastamonu au numit un român la conducerea fabricii de prelucrare a lemnului din Reghin

Kastamonu România (fosta Prolemn), controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, a anunţat că funcţia de director general al companiei a fost preluată de Radu Corăbian, care s-a alăturat echipei locale în anul 2011, deţinând de atunci funcţia de director vânzări şi marketing.

Kastamonu România face parte din Kastamonu Entegre, cel mai mare jucător din Turcia din industria lemnului, care a intrat pe piaţa locală în 1998 prin preluarea a 98% din acţiunile Prolemn Reghin, care în aprilie 2012 a luat numele acţionarului său, Kastamonu.
Pe platforma de la Reghin funcţionează în prezent o linie de producţie pentru PAL (plăci din aşchii de lemn) cu o capacitate de 500.000 de metri cubi pe an, trei linii de mela­­minare cu o capacitate de 27.000 000 de metri pătrati pe an, o linie de impregnare hârtie cu o capacitate de 50.000.000 de metri pă­traţi pe an, o linie de producţie blaturi de lucru cu o capacitate de peste 200.000 de bucăţi pe an, două linii de producţie feţe de uşi cu o capacitate de peste 17.000.000 de bucăţi pe an şi o unitate de producţie foi de uşi cu o capacitate de peste 100.000 de bucăţi pe an. Compania Kastamonu România mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 163 mil. euro, mai mult cu 8% faţă de anul trecut, când afacerile companiei au ajuns la 151 mil. euro.

Kastamonu livrează produsele realizate la Reghin în ţări precum Ungaria, Italia, Serbia, Polonia, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Cehia, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Algeria, Maroc, Guatemala, Egipt sau Franţa, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Compania a ajuns la aproximativ 860 de angajaţi.

 

Related posts

România are un nou produs protejat la nivel european: Telemea de Sibiu

Papuc Irina

Câștigurile salariale nete în județele țării

Stefana Muresan

Intalnire reprezentanti operatori de sistem transport gaze naturale – TRANSGAZ, DESFA, BULGARTRANSGAZ, FGSZ si ICGB

Stefana Muresan

Leave a Comment