Arad: 50 de fermieri își comercializează produsele sub brandul Zarand – Bun ca pe vremuri

Peste 50 de fermieri din Petriş, ju­de­ţul Arad, s-au adunat sub brandul Zarand – Bun ca pe vremuri- să producă şi să comercializeze produsele din zonă pe piaţa regională, scrie Ziarul Financiar.Conceptul Lapte şi Miere, prin care fermierii realizează pro­duse api­cole, a pornit de la princi­piul comer­ţului echitabil, cu scopul de a ob­ţine condiţii comerciale mai bune pen­tru produsele rezultate din agricultură.

”Investiţia iniţială a fost făcută de Aso­ciaţia Zarand în parteneriat cu Fauna & Flora International din Marea Britanie, iar Poieniţa Zarand a fost be­ne­ficiarul clădirii (centru multi­func­ţio­nal – n. red.) şi al echipa­men­tului, care au fost donate comunităţii. Pentru a în­cepe activi­tatea, compania a avut ne­voie de aproximativ 20.000 lei pentru achizi­ţionarea materiei prime, a mate­ria­lelor de ambalare şi pentru distri­buirea produselor către magazi­nele par­te­nere”, a spus Mihály László Árpád, administratorul companiei Poieniţa Zarand, citat de ZF. Firma a fost înfi­inţată în 2016 de Asociaţia Fermierilor din comuna Petriş.

Până în prezent sunt 50 de fermieri asociaţi, iar până la finalul anului Mihály László Árpád spune că se aşteap­tă ca toţi apicultorii din zona Zaran­dul de Est, aflat la 45 de kilo­metri distanţă de Arad, să îşi poată comercializa mierea sub brandul Zarand – Bun ca pe vremuri.

Sursa Foto: Facebook Asociatia Zarand

Exit mobile version