Zbor inaugural București – Cracovia

Categorii: Infrastructură, Județe

CN Aeroporturi București și compania aeriană „Lot Polish Airlines” anunță lansarea, în data de 1 aprilie 2019, a unei noi rute, București – Cracovia. Pentru a opera aceste zboruri, „Lot Polish Airlines” utilizează, în principal, aeronave Bombardier Q400, cu o capacitate de 78 de locuri și trei clase de călătorie: „business”, „premium economic” și „economic”.

 

Oferta companiei poloneze se extinde până la sfârșitul lunii octombrie, fără a exclude posibilitatea prelungirii acesteia și pentru perioada de iarnă.

Programul de zbor pe ruta Cracovia – București – Cracovia este:

LO 649 KRK-OTP     20:25-23:15    în zilele de luni, miercuri și vineri;

LO 650 OTP-KRK     06:15-07:05    în zilele de marți, joi și sâmbătă.

 

Compania aeriană LOT este unul dintre cei mai vechi transportatori din lume, începându-și activitatea în anul 1929. Tot din aceeași perioadă datează și relațiile româno-polone în acest domeniu, primul zbor internațional realizat pe ruta Varșovia-București având loc în data de 1 aprilie 1930.

 

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, operează în prezent 57 companii aeriene, care transportă pasageri către 128 destinaţii.

 

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Exit mobile version