Compania de inteligenţă artificială Everseen îşi mută sediul principal la Timişoara

Compania Everseen, specializată în inteligență artificială, îşi va conduce activitatea de cercetare din cele trei sedii din New York, Belgrad şi Cork, din noul sediu din Timişoara. Compania a închiriat 1.250 mp în clădirea UBC 1 din Iulius Town Timișoara pentru singurul său sediu din România, acesta devenind sediul principal al firmei.

Noul birou al companiei este primul din România și din această zonă a Europei, căruia i s-a alăturat cel din Belgrad. Spațiul din Timișoara va permite susținerea grupului la nivel mondial, aici fiind sediul principal al firmei, de unde va fi coordonată întreaga activitate de cercetare din celelalte trei mari orașe în care compania este prezentă: New York, Belgrad și Cork.

Echipa din Timișoara numără peste 100 de angajați și dezvoltă tehnologii pentru optimizarea activității din domeniul retail, care urmează să fie lansate și pe piața românească.

„În urmă cu șase ani, am inaugurat primul nostru laborator de dezvoltare, într-o casă convertită din orașul Timișoara. În prezent, echipa noastră numără peste 100 de membri – mulți de la Universitatea Politehnica Timişoara – ca parte din familia în creștere de la Everseen. Ne-am luat angajamentul de a ne crește prezența în Timișoara cu mai multe angajări pe funcții precum dezvoltatori software, ingineri Quality Assurance, cercetători Machine Learning, DevOps, SysOps. Considerăm că inginerii, oamenii de știință și matematicienii din România sunt cei mai buni din lume și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu echipa noastră pentru a ne extinde în noi industrii globale”, a declarat Alan O’Herlihy, CEO al Everseen.

Everseen este o companie înființată în 2008 de Alan O’Herlihy, originar din Irlanda, și este specializată în dezvoltarea de software pentru reducerea pierderilor la punctele de vânzare în industria de retail. Tehnologia dezvoltată de Everseen este utilizată de cinci din primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial. Aceasta este bazată pe analiza video și inteligența artificială pentru a reduce cu până la 90% omisiunile care intervin la scanarea item-ilor, care, anual, ajung la un cuantum de 90 de miliarde de dolari.

Exit mobile version