Primele autobuze electrice ale Zalăului, puse în funcțiune din martie

Din martie 2020 pe străzile municipiului Zalău vor putea fi văzute autobuze electrice produse în Cehia. Municipalitatea a contractat 20 de astfel de vehicule.

Conducerea Primăriei Zalău a avut o întâlnire cu reprezentanții asocierii Anadolu Automobil Rom  – Aic Trucks – Radcom. Acesteia i-a fost atribuit, în urma unei licitații, proiectul privind modernizarea sistemului de transport în comun, achiziția a 20 de autobuze electrice, stații de încărcare, e-ticketing și Inteligent Transport System.

“Discuția a vizat mai ales clarificări privind respectarea termenelor de livrare a autobuzelor electrice și a graficului de lucrări pentru stațiile de încărcare. Apreciez că începând cu luna martie 2020 locuitorii municipiului vor putea circula cu aceste mijloace moderne de transport în comun”, a transmis primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

La întâlnire a fost prezent inginerul Jindrich Chudy, directorul companiei producătoare din Cehia. În cadrul întâlnirii s-a convenit asupra unui grafic de livrări, primele autobuze urmând să fie furnizate în februarie 2020.

Aceasta a fost urmată de o vizită în teren la locațiile unde vor fi amplasate cele 26 de stații de încărcare (6 stații de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă).

Exit mobile version