Lucrările de construcții în România – cea mai mare creștere din UE

Categorii: Ultimele știri

România, Ungaria şi Bulgaria au înregistrat cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE, în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2018, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), transmite Agerpres.ro.

Lucrările de construcţii au scăzut cu 0,2% în UE şi au crescut 0,3% în zona euro în octombrie, comparativ cu perioada similară din 2018. Cel mai semnificativ avans a fost raportat în România (24,6%), Ungaria (20,5%) şi Bulgaria (3,1%), cele mai semnificative scăderi fiind în Polonia (minus 4,1%), Slovenia (minus 4%), Belgia şi Marea Britanie (ambele cu minus 2,6%).

În octombrie, comparativ luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut cu 1% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană.

Cel mai semnificativ declin al lucrărilor de construcţii s-a înregistrat în Polonia (minus 5,7%), România (minus 3,4%) şi Germania (minus 2,8), cel mai semnificativ avans fiind raportat în Slovenia (5,1%), Suedia (4,1%) şi Ungaria (3,2%), mai scrie sursa citată.

Exit mobile version