Marile tranzacții office ale RE/MAX s-au mutat în zona Bucureștiului

Afacerile rețelei naționale imobiliare RE/MAX au crescut cu 50% anul trecut, la 4,5 milioane de euro, cu o estimare de 6,1 milioane pentru anul curent din comisioanele realizate.

Birourile din țară au avut o creștere de 40% a numărului de tranzacții imobiliare, cu o valoare de 150 milioane de euro. 64% au fost vânzări, iar 36%, închirieri.

Rețeaua națională a încheiat anul cu 50 de birouri francizate și 450 de membri.  Compania are în plan o creștere a numărului de birouri – 60 de unități până la finele anului – și a numărului de agenți, până la 660 de membri.

Cele mai numeroase intermedieri s-au realizat pe segmentul rezidențial. 84% dintre tranzacții s-au înregistrat în această categorie, 8% în segmentul office & comercial, 4% terenuri, iar 4% au fost pe industrial, hoteluri sau proprietăți speciale.

În topul orașelor cu cele mai multe tranzacții realizate de RE/MAX se situează București, care au depășit, după trei ani, birourile din Cluj-Napoca. De altfel, Clujul nu se regăsește nici în top trei, topul fiind completat de Sibiu și Brașov.

În capitală a avut loc și cea mai mare tranzacție imobiliară a RE/MAX: vânzarea unui teren de 2,8 milioane de euro, apoi un teren vândut în Brașov, de 2,3 milioane de euro. Pe locul trei se clasează cea mai scumpă intermediere rezidențială, o vilă de 1,3 milioane de euro, din capitală.

Business-ul RE/MAX și-a mutat acum trei ani centrul de comandă de la Cluj-Napoca la Sibiu – conform fondatoarei Ramona Cuc, acesta fiind preluat de frații Adrian și Andrei Vasiu, deţinătorii francizei RE/MAX Professionals.

Exit mobile version