Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

În topul celor mai multe tranzacții pe internet în anul trecut se află București (43%), Cluj (11%), Timiș (7,5%), Brașov (6%), Iași (4%) și Sibiu (2,5%).

Netopia Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, a înregistrat o creștere cu 41% a numărului de tranzacții digitale procesate în 2019 față de anul precedent. Anul trecut, compania a procesat lunar 2 milioane de tranzacții online cu cardul sau prin SMS.

Aceasta a depășit pragul de 15.000 de comercianți parteneri. 550.000 de utilizatori unici fac lunar plăți online prin intermediul serviciilor furnizate de companie. Valoarea medie a tranzacției a înregistrat o scădere de 15% comparativ cu anul anterior datorită diversificării serviciilor și produselor ce pot fi achitate online.

Cea mai mare tranzacție procesată a fost de 24.500 de euro și a constat în achitarea unui pachet de servicii turistice. În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut plăți digitale cu cardul au fost turism, evenimente, home & deco, plata facturilor pentru utilități și shared mobility solutions.

„De la an la an observăm o creștere semnificativă a numărului de tranzacții online, ceea ce indică o consolidare a pieței în această direcție. Cei mai mulți dintre utilizatori aleg să facă plățile de zi cu zi de pe propriile smartphone-uri, ceea ce le asigură o rapiditate mai mare în achiziționarea serviciilor sau produselor dorite.

Pentru anul în curs vizăm atât creșterea numărului de comercianți înrolați în platforma noastră, cât și a numărului de utilizatori care aleg plata onliner”, a declarat Antonio Eram, fondator al Netopia.

62% din tranzacțiile procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, comparativ cu 38% dintre clienții finali care au ales desktop-ul pentru plățile online. Dintre cei care au efectuat tranzacții de pe mobil, 75% au folosit un dispozitiv cu sistem de operare Android și 25% un sistem de operare iOS.

42% din tranzacțiile realizate au fost făcute de persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, urmați de segmentul 35-44 ani (26%) și de tinerii între 18-24 de ani (12,5%). Plățile online au fost realizate în majoritate de către bărbați, cu o pondere de 72,5%. 15.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Exit mobile version