Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

În topul celor mai multe tranzacții pe internet în anul trecut se află București (43%), Cluj (11%), Timiș (7,5%), Brașov (6%), Iași (4%) și Sibiu (2,5%).

Netopia Payments, cel mai mare procesator de plăți electronice din România, a înregistrat o creștere cu 41% a numărului de tranzacții digitale procesate în 2019 față de anul precedent. Anul trecut, compania a procesat lunar 2 milioane de tranzacții online cu cardul sau prin SMS.

Aceasta a depășit pragul de 15.000 de comercianți parteneri. 550.000 de utilizatori unici fac lunar plăți online prin intermediul serviciilor furnizate de companie. Valoarea medie a tranzacției a înregistrat o scădere de 15% comparativ cu anul anterior datorită diversificării serviciilor și produselor ce pot fi achitate online.

Cea mai mare tranzacție procesată a fost de 24.500 de euro și a constat în achitarea unui pachet de servicii turistice. În topul categoriilor de produse și servicii pentru care românii au făcut plăți digitale cu cardul au fost turism, evenimente, home & deco, plata facturilor pentru utilități și shared mobility solutions.

„De la an la an observăm o creștere semnificativă a numărului de tranzacții online, ceea ce indică o consolidare a pieței în această direcție. Cei mai mulți dintre utilizatori aleg să facă plățile de zi cu zi de pe propriile smartphone-uri, ceea ce le asigură o rapiditate mai mare în achiziționarea serviciilor sau produselor dorite.

Pentru anul în curs vizăm atât creșterea numărului de comercianți înrolați în platforma noastră, cât și a numărului de utilizatori care aleg plata onliner”, a declarat Antonio Eram, fondator al Netopia.

62% din tranzacțiile procesate au fost realizate de pe dispozitive mobile, comparativ cu 38% dintre clienții finali care au ales desktop-ul pentru plățile online. Dintre cei care au efectuat tranzacții de pe mobil, 75% au folosit un dispozitiv cu sistem de operare Android și 25% un sistem de operare iOS.

42% din tranzacțiile realizate au fost făcute de persoane cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, urmați de segmentul 35-44 ani (26%) și de tinerii între 18-24 de ani (12,5%). Plățile online au fost realizate în majoritate de către bărbați, cu o pondere de 72,5%. 15.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile Netopia: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare, Bitcoin sau prin SMS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Fostul hotel al lui Paszkany va fi demolat

Articolul următor

Zece firme din Regiunea Vest primesc 12 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share