Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zece firme din Regiunea Vest primesc 12 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional

Un număr de zece firme din zona de vest a României vor beneficia de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, pentru susţinerea dezvoltării activităţii desfăşurate. Contractele de finanţare au fost semnate la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest. În total, pentru cele zece proiecte au fost alocate 11,88 milioane lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproape 8 milioane de lei. Sunt primele contracte de finanțare care se semnează în cadrul apelului 2 de proiecte în Regiunea Vest și totodată primele astfel de proiecte contractate la nivel național pe acest apel.

Cele zece firme vor beneficia de fonduri europene pentru a-și dezvolta activitatea și pentru creșterea competitivității, prin achiziția de noi utilaje și echipamente moderne și crearea de noi locuri de muncă. Astfel, proiectele contractate vor oferi beneficiarilor posibilitatea achiziţiei de utilaje sau software, respectiv de echipamente de laborator de tehnică dentară.

Regiunea Vest a beneficiat de o alocare financiară inițială de 10,77 milioane euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – Microîntreprinderi. Ulterior, ca urmare a demersurilor realizate de ADR Vest, au fost transferate integral fondurile de la Incubatoare de Afaceri la finanţarea de Microîntreprinderi, alocarea financiară actuală fiind de 24,62 milioane euro.

Cum această linie de finanţare se bucură de succes, ADR Vest realizează în continuare noi demersuri pentru suplimentarea alocării aferente Microîntreprinderilor, apelul 2, în vederea contractării tuturor proiectelor care au fost depuse și care obțin, în urma evaluării, punctajul minim stabilit prin ghidul solicitantului. Valoarea proiectelor contractate și a celor aflate în proces de evaluare și selecție, adică 276 proiecte cu o valoare de finanţare solicitată de 42,69 milioane lei, reprezintă 173,4% din alocarea financiară actuală.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bucureștenii și clujenii fac cele mai multe plăți online

Articolul următor

Timişoara va găzdui conferinţa Imunoterapia cancerului, în organizarea Asociaţiei Oncohelp

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share